dimecres, 28 de febrer del 2007

Millor o pitjor?

Ja sabeu lo que dic sempre ni millor ni pitjor, diferent. I és veritat, claro que és diferent lo Nesquik que lo Cola-Cao, és immensament millor. Només me calen tres motius per decantam per lo Nesquik:
- Se desfà en llet gelada, com m'agrade a mi.
- És més barat.
- I no se'n fot dels pobres negres, vale fa servir un conill que fa ràbia però al menos està content i lo que anuncie s'ho beu que los negres només treballen sense recompensa!
He ficat l'exemple dels cacos en pols però tambe podem comparar:
- Pa Bimbo o Panrico?
Definitivament Panrico, potser no és tan natural però és més tovet i dure més. Últimament me comence a agradar lo dels guisona!
-Nocilla o Nutella?
L'autèntic gust d' avellanes de la Nutella no té preu.
-Pepsi o Coca-Cola?
Me quedo en la Pepsi és més dolça, però espereu que arribo la Meca-Cola...si arribe algún dia.
-Farcides o en pinyol?
En pinyol, a saber que és aquella pasta.
-Schweppes llimó o Fanta?
No hi ha res millor que l'autèntic gust a llimonada de la sueps!
- San Miguel o Estrella?
Sobren les paraules.
Podria continuar, o no, ja me dixareu les vostres respostes per si un dia fai un picnic i us invito saber a qui no li agradarà lo picoteo!!
Ala és gran!

dilluns, 26 de febrer del 2007

Ricola d'herbes suïsses



Después d'un intens cap de setmana a la neu on he pogut practicar lo meu esport favorit ( i no és precissament esquiar o una de les seues variants) i d'un ample matí a Tortosa, retorno a la normalitat. I lo normal semble a ser que parla al bloc sobre cervesa, hauré de començar a pensar en canviar les etiquetes, cervesa com la que bec jo, homer o bé "la vaca que ríe". La qüestió es que si bé fa uns dies us comentava el l'origen daurat de la felicitat bovina negant qualsevol relació d'aquesta amb el món de les drogues, avui m' he de retractar. Us explico, me assabentat d'un fet que durant anys ignorava, com moltes coses, i és que los suïssos alimenten amb marihuana a les seves vaques provocant així una sensació de felicitat en l'animal que fà que faci més llet. No els aniria malament tasta una mica d'esta herbeta als nostres amics del ricola, sempre de tan mala llet! Llàtima que sels hi acabo:

El govern suís prohibeix alimentar a les vaques amb cannabis

El Ministre d'Agricultura suís ha demanat a la població del país que deixi d'alimentar amb cannabis a les seves vaques. Diversos anuncis recents havien promogut l'alimentació dels animals de granja amb cànem, fins i tot després que un ban de març de 2005 prohibís aquesta pràctica.
El ministre d'agricultura ha advertit ara als grangers que dopar a les vaques serà perseguit. Els grangers consideren a aquesta planta la més barata i senzilla de conrear per a alimentar a les seves vaques. Segons ells, l'ingredient actiu en el cannabis, el THC, fa més felices a les vaques, pel que produïxen més llet, però el Ministre sosté que el THC pot arribar fins a la llet i provocar un risc per a la salut.
Des del ministeri comenten també que aquest risc de contaminació també existeix per a altres productes com el formatge suís.
Me pregunto que passarà ara en les vaques, tindran lo sindrome d'abstinència? descubrirem si a part de cervessa i maria pren algo més la vaca?... el temps ho dirà!

dimecres, 21 de febrer del 2007

Ves per on






Tinc un conegut que acostume a contar històries inversenblants. Si si, te diu, que ho he llegit a Diez Minutos, que ho he vist a Gente ... tots sabem que lo nostre benvolgut amic ni llegeix la revista ni mire lo programa de la primera, però ell ho enfatitza per donar-li una font, ni que sigui en clau d'humor, al seu relat, ja que la font verdadera o no la vol dir o molt possiblement no la recorde.

Un dia mos va parlar sobre un tipo d'avespa (recordeu que escric en flixenc) que vivie al Japó i que ere enorme, no recordo les mides que va traçar a l'aire, però ere molt grossa. Davant de tal magnitut tots vam començar a riure, mos venien al cap les avespes de les series manga, ja no dic "l'abeja maya" que tenie cara i tot, si no les que sortien en alguns episodis de Bola de Drac o lo Dr.Slump.

Va començar a profunditzar en lo tema i va explicar los efectes de les seues picades, eren mortals, mortal ere l'atac de riure que mos va tornar a agafar!!!

No recordo si va donar més detalls sobre la vida i obra de l'avespa del Japó, com ell le die, la qüestió es que avui m'ha vingut al cap aquella història al comprobar que realment la kamikaze assessina existeix, no és ben bé com ens ho va contar però tampoc se`n va anar de molt.

Així que Mr.Smith disculpes per no confiar en la teua paraula.

Aquí teniu la revelació:




La vespa asiàtica gegant



L'espècie Vespa mandarinia és una vespa molt gran, el cos del qual pot medir entre 27 i 45 mil·límetres; increïblement, les reines arriben a uns 5,5 cms de longitud! A més, aquest voraç depredador gegant posseïx un agulló de 6,35 mm! Aquests insectes no solen molestar als humans, però aquells que han rebut una picada la descriuen com insuportable i molt dolorosa. Masato Ono, entomòleg de la Universitat de Tamagawa, prop de Tòquio, comenta: “és com sentir un clau cremant a través de la cama”. Existeix una qüestió molt interessant relacionada amb aquests depredadors. Les abelles locals, eviten la invasió d'aquests avispones“coent-les” vives”!



La defensa tèrmica de l'abella japonesa



La vespa gegant japonesa Vespa mandarinia japonica, depreda a altres espècies d'abelles i vespes. Quan un caçador solitari troba un eixam, ho marca amb una secreció de la seva glàndula de van der Vecht. Altres vespes de l'àrea es congreguen al lloc, i inicien un atac en massa contra la colònia. Tot i que són molt eficients destruint els ruscs de la introduïda abella de mel europea Apis mellifera (les maten a un ritme de 40 per minut), l'abella de mel nadiva de Japó, Apis cerana japonica posseeix un interessant sistema de defensa contra la vespa depredadora. Les abelles japoneses poden detectar la secreció de les vespes i ataquen en massa als invasors. Amb aproximadament 500 abelles japoneses envoltant la vespa, formen una espècie de pilota atapeïda. A l'interior d'aquesta bola, la temperatura puja a uns 47ºC, la qual cosa està per sobre del límit tèrmic suportat per la vespa (entre 44 i 46ºC). Aquesta temperatura és massa alta per ella, que mor de seguida, però no afecta a les abelles de mel ja que el límit tèrmic que suporten és d'uns 48 o 50º



Distribució:
Sud-est de Rússia asiàtica: regions meridionals de Primorskii Krai, Corea, Xina, La Indoxina, Nepal, Índia, Shri Lanka, Tailàndia i Japó . Traduït de
The Asian Giant Hornet (amb nombroses fotos).

dimarts, 20 de febrer del 2007

Humor groc o homer amarillo



Avui coincidint que he vist lo nou trailer de "The Simpsons movie" i amb la publicació ahir de les 50 millors frases de Homer Simpson (Aquí en castellà), he volgut fer una prova i traduir-ho al català, no ha quedat tan malament com per exemple quede en castellà Bola de Drac, Shin-Chan... però me quedo en lo Homer en que m'he acostumat, que hi farem no he dit mai que siga perfecte!
Només ho he fet en les que per mi són les set millors de la llista, on per cert en falten moltes, com per exemple: "Lisa, la propietat és efímera".
Segur que tots teniu alguna frase preferida que tampoc esta entre les 50, si me la plasmeu en forma de comentari seria un bon detall (Eh josu!!)
Les set magnífiques dites per un Homer flixanco (que no sigo de la bassa)*:

Lisa, los vampirs són éssers inventats, com los follets, los gremlins i los esquimals.

[Als extraterrestres] Per favor, no me mengéssiu! Tinc dona i fills mengeu-vos a ells!

Normalment no reso, però si ets aquí, per favor, salva'm Superman!

Operadora! Donim lo número del 911!

Oh, la gent pot venir amb estadístiques per a provar qualsevol cosa. Lo 14% de la gent ho sap això.

Naltros no necessitem anar a classes d'anglès, de totes maneres mai anirem a Anglaterra.

Cervesa: causa i solució de tots els problemes.

També i per donar-li un toc cultural a l'asunto, he cercat algunes cites del clàssic Homer, que res te a veure amb el seu
homònim animat. No són com m'agrade dir a mi, ni millors ni pitjors...:

“A la joventut i a la bellesa la saviesa és escassa.”

“La fortuna és com un vestit: molt folgat ens embarassa, i molt estret ens oprimeix.”

"El geni es descobreix en la fortuna adversa; en la prosperitat s'oculta.”

"Els homes s'esgoten abans de dormir, cantar, ballar i estimar que de fer la guerra."


Ala que cadascú se quedo en la que més li agrado!

*No dic que a la bassa sigon raros, és més que res per lo tipus de barri, que no dic que sigo raro, sinó perquè te un cert paregut estructural, com a mínim més que la rabal, no?

dissabte, 17 de febrer del 2007

Tot si val!!

Aprofitant que avui és carnaval us deixo amb un video boníssim d'un dels millors grups còmics de la història i grans mestres de la transmutació, els Monty Phyton.

dimarts, 13 de febrer del 2007

Per què riu la vaca?














Ahir per fi vaig saber els verdaders motius de per què reia la vaca, tota la vida s'havia especulat sobre la seva adicció a l'herba, cosa normal en un rumiant, però d'ella es va arribar a dir que se la fumava. Si que es veia més moderna que les altres, només cal veure el seu tintat de pèl i les seves arrecades, però ningú la va veure mai amb un porret a la boca. Hi ha una teòria que diu que el motiu de la seua felicitat és que esnifava alguna substància, hipòtesi bastant més que probable, ja que en totes les fotos surt amb el nas blanquinós. Tots aquests falsos rumors que la van fer caure en la desgràcia es veuen ara desmentits per un article de la BBC on descobreixen el perquè de la seva felicitat, que no és altre que l'alcohol, per ser més precisos la cervesa, i per concretar més la casera, no estarà feta amb el beer machine 2000?
Estes són les sorprenents revelacions que he traduït de la pàgina de la BBC:

Es creu que un granger de Cornish és el primer del Regne Unit a experimentar en criatures de bestiar a força de cervesa.

La vaques de la raça Limousin de la granja Woodlan, a Fentonadle, són criades a força de 40 pintes de cervesa local al dia, com a part de la seua envejable dieta.

I fins i tot reben un massatge per a ajudar-los a produir una carn especial a l'estil del bou de Kobe, per a això el granger es basa en els mètodes de producció tradicionals de Japó.

El granger Darren Pluess creu que el bestiar no sofreix a causa de la dieta.

Carn bovina de ‘Kobe’

“Són completament felices i els encanta beure cervesa”, comente Darren.

“La cervesa és bàsicament, llúpol, aigua i ordi, la qual cosa és consistent amb la dieta tradicional de totes maneres."

“Nosaltres tenim problemes amb les digestions, però elles són rumiantes, i sembla que els asseu millor”.

A Japó, el bou de Kobe se produïx solament mitjançant els caríssims caps de bestiar de la raça Wagyu, però fora d'aquest país podrem vendre la carn com carn de boví a l'estilo Kobe.

A la granja Woodland, la cervesa, que s'emmagatzema en tancs de 1.000 litres, està connectada per canonades als estables dels cinc toros Limousin.

Dos dels receptors, Olly i George (a la foto), nomenades així en honor de l'actor Oliver Reed i del jugador de futbol George Best respectivament, semblen gaudir de la dieta que es veu acompanyada amb massatges regulars, per a fer més tendra la carn.

"Disturbi a la granja’

La dona del senyor Pluess, Katy, va comentar que el dissabte a la nit es poden posar un poc escandaloses.

“Si no els donem prou o s'acaba la cervesa, quan els duem més es posen increïblement nervioses i corren esvalotades."

“No crec que siguin alcohòliques perquè també beuen aigua quan volen, però certament ho gaudeixen”.

El resultat és una carn de bou grassa amb un bonic patró venós, els preus de la qual (per una ració de la grandària d'una hamburguesa) arriben als restaurants de Londres als 60 euros.

“En realitat no assaboreixes la cervesa, simplement sap a bou molt, molt bo”, comenta el senyor Pluess.

Ecoqüestionari.




Voleu saber quants planetes com lo nostre farien falta si tota la població mundial portés lo nostre ritme de vida? Cliqueu aqui i contesteu sincerament a les preguntes, no fèssiu lo fals!.

A saber si és veritat però sempre fa gràcia plena testos on l'únic evaluador és la teua consciència.

dissabte, 10 de febrer del 2007

Mai no caminaràs descalç

Tots sabeu les conseqüencies que han tingut les declaracions d'Oleguer, una d'elles és la retirada del patrocini de la marca esportiva Kelme, des de vilaweb s'ha iniciat una campanya en contra d'aquesta marca blavera ( confesso que jo porto unes kelme) a la qual m'he adherit i espero que ho fèssiu vosaltres, només heu de clickar aquí i omplir 2 apartats. També és interessant veure les diferents reaccions que han suscitat les paraules del defensa tant en l'àmbit esportiu com en el polític.

dimecres, 7 de febrer del 2007

La millor defensa és un bon atac

Ho sento Fernando però l'actualitat, és una llàstima, fa que hagi (mig rumanès)* de tornar a parlar sobre les tortures, la llibertat d'expressió ... i tots estos elements propis de qualsevol dictadura comunista, com Cuba**, i que casualment se donen en un estat democràtic i exemplar com és Espanya.
Avui però no seré jo lo que ho crítico, sinó Oleguer, l'únic jugador del Barça capaç d'atrevir-se, des de la seua posició privilegiada, a dir lo que pense sobre la realitat on vivim mes enllà de futbol. És un exemple per humanitzar els futbolistes, divinitzats per la societat, són aliens al món que ens envolta i només es preocupen d'agradar als seus fidels per després convertir-se també en estrelles de bacanals dionisianes.
Oleguer no vol agradar ni desagradar, sap que quan obre la boca rebrà crítiques d'un costat però es guanyarà el respecte de molts com jo. Si a mi no m'agrade una cosa (per exemple ESPAÑA) perquè m'he de callar, molts ho fan per no perdre "mercat" i surten en evasives o en respostes a contracor. Laporta i tot, antic militant del PI (escissió d'ERC amb un tarannà més independentista, d'aqui ve la "i") també s'ha baixat los calçotets al censurar les paraules del defensa i ha defensat l'estat de dret.
Oleguer és català, independentista i no li fa falta anar amb un BMW als entrenos, una furgoneta li fa el mateix ús i l'allunya de mirades tafaneres.

Potser amb més Oleguers ja s'haurien acabat los tradicionals partits de costellada.
Endavant Olegario!!
*Una gracieta dins de tanta serietat
**Això mos volen vendre aqui.

NI àbacs ni calculadores

Això que us ensenyaré ara és per a flipar, i no per què la cosa vaigo de ratlles. És un mètode per fer multilicacions que mos pot treure d'un apuro en més d'una ocasió.Lo què jo me pregunto és com encara no m'ho havie ensenyat mai ningú! Si és una d'aquelles coses que quan la fas, si te surt bé, té sents le rei del mambo.Bueno que disfrutèssiu!

dimarts, 6 de febrer del 2007

Arriba la birra


Avui tornarem a parlar sobre l'alcohol seguint la que és ja la tònica, no la que se barreje en ginebra, d'estos últims dies. I és que he enssopegat amb un invent que és lo somni de tot aquell que sempre ha volgut ser mestre cerveser. No és lo meu cas perque si ja m'impaciento quan tarden una mica en servim imagina't si m'he d'esperar a que fermento! I problablement me surtirie algo que ni Ernesto de Hannover s'aproparie a la boca.
Com podeu fer la vostra cervesa? pues gràcies a Beer Machine 2000. Se tracte d'un petit barril que entre 7 0 10 dies te permetra gaudir del teu estimat brebatge. A més no tindràs problemes de pressió perquè té un sistema que regula automaticament el nivell de gasos a l'inteior, evitant així inoportunes fugues. Seguint les instruccions, només has d'escollir el tipus que més t'agrado (Honey Brown?, Canadian Red?,Pale Ale o American Pilsner)* .
Surten 17 pintes (1 pinta, = 0.5683 litres) més o menos 29 mitjanes!! I incorpore dos claus davanteres per servir-les en qualssevol recipient, qualsevol...
És a la venda a Iwantoneofthese per 150€, però si us voleu gastar menos quartos podeu recòrrer a un kit més tradicional (= més complicat) que és a la venda en aquesta pàgina, de nom "cervezas del mundo" que us recomano a tots los que estèssiu abeerrits!! Amunt la birra!!

*Abel! Una estrella!

dilluns, 5 de febrer del 2007

Efectes secundaris

Ahir mentre llegia les notícies del dia, en va haver una que me va sobtar, tractave sobre uns pescadors russos que, bé per tradició o bé per no tindre alternativa, segueixen pescant fent forats al gel. Lo fet és que degut a les temperatures tant suaus d'aquest hivern, també a Sajalin, una illa a l'est de Rússia, una gran placa de gel es va trencar i es va separar de la costa d'aquesta. Los pescadors van ser rescatats mentre anaven a la deriva, i segons destaca la notícia la majoria anaven també beguts. Com nohas de beure per aguantar allí quieto esperant a que picon, normal que recorron a l'alcohol per pal.liar una mica la sensació de fred i si pot ser per viatjar una mica, o tindre una altra perspectiva de la realitat un pèl més agradable.
L'únic que ha de fer un és no passar-se gaire, perquè sempre hi ha algú que se pot aprofitar del teu estat, "véase" Mitrofan, o bé fet un tractament de bellesa gratuït, veure fotos.
Precisament li van fer una cara nova a un conegut meu lo passat divendres després d'una nit de festa al port de Tarragona, tranquil que no penjaré les fotos!!
Un altre inconvenient que té lo beure és que te pot agafar hipo, i claro com últimament només escric sobre alcohol i de consells pseudomèdics, pues avui us ensenyaré com desfer-se d'ell en pocs segons.
Necessitarem una porta, si si una porta, però no per embestir-la amb lo cap a mode d'ariet, que segur que també mos lo trau, sinó per a colocar les mans a la part superior del marc de la porta estirant amunt els braços i tirant tot lo cos endavant com si vulguèssim treure la panxa a l'altra banda. Manteniu la posició uns segons mentre reteniu una bona cantitat d'aire als pulmons i llestos, adèu a l'hipo, se supose, perquè jo ho he llegit per internet però encara no he tingut la "sort" de poder probar-ho. Si us funcione ja me direu algo, ala per avui ja ni ha prou.

dissabte, 3 de febrer del 2007

En defensa de Caduca Hoy

Molts còmics, humoristes gràfics i altres personalitats s'han pronunciat respecte lo cas de la querella a Caduca Hoy, llegiu aqui lo que diuen que no te desperdici.