dimecres, 31 d’octubre del 2007

Tens un racó al Manicomi


L'arribada del "fred", no és que ni faigo molt però ja moleste, m'ha deixa't gairebé inoperatiu. Me coste fer les coses, aixecam, treballar, anar al gimnàs ( bueno, això sempre m'ha costat), fer números, escriure ( d'aquí ve lo de ficar tantes fotos al bloc), i hasta pensar.
Per tal d'evitar que lo cervell se m'acabès congelant del tot, avui li he fet fer uns quants exercicis, els quals us recomano, sobretot si teniu gust per la lectura.
Se tracte dels jocs literaris que mos propose cada setmana l'escriptor Jesús M. Tibau des del seu excel·lent bloc, com demostre l'acceptació que té a la xarxa, Tens un racó dalt del món.
Ja fa temps que participo als seus enigmes, d'un mes cap aquí més regularment, i sempre són sorprenents i originals. Per exemple, al 25è joc per descobrir les solucions vam haver de donar una volta per diferents blocs d'arreu dels països catalans en busca de les pistes que s'hi amagaven, la qual cosa a més, ens servia per conèixer uns quants blocs interssants.
Avui he provat de resoldre lo 27è i lo 28è, me semble que encertat lo segon, però tinc los meus dubtes en quant al primer, si ho voleu intentar encara sou a temps de participar-hi, ja que entre los concursants se sortejarà dos nits d'allotjament en una habitació doble a la Masia Casa Rura de Rasquera (foto), lo plaç s'acave lo 6 de novembre. Així que ja ho sabeu, si us agrade llegir visiteu lo racó que teniu dalt del món.

divendres, 26 d’octubre del 2007

Pinta i coloreja




Menjar fort








Fins sempre ...


Teníem una conversa pendent. Per si de cas hi ha una vida després d’esta, m’he llegiré l’Anticrist, tal i com me vas recomanar. I així, si un dia hi faig cap, llavors estaré preparat per poder reemprendre la conversa que vam començar una tarde de no fa molt i divagar sobre Nietzsche, la vida i la mort.


Els homes estimen la vida no pas perquè coneguin que és la vida sinó perquè
coneixen què es estimar
FRIEDRICH W. NIETZSCHE

dimarts, 23 d’octubre del 2007

Vida infernal


Un home la palme i va a l'infern. Allí se trobe en que hi ha un infern per a cada país. Va primer a l'infern alemany i pregunte:

- Què te fan aquí?
- Aquí primer te posen a la graella elèctrica una hora, després te fiquen en un llit ple de claus una altra hora, i la resta del dia ve lo dimoni alemany i te fueteje.

Al personatge no li agrade gens i se’n va a veure en que consisteixen los altres inferns. Tant l'anglès com lo rus i la resta dels inferns de les diferents nacions fan el mateix que l'alemany; llavors, veu que a l'infern espanyol hi ha una fila plena de gent esperant per a entrar-hi.

Lo tio intrigat pregunte a l'últim de la fila:
- Què és lo que te fan aquí?
- Aquí te posen primer a la graella elèctrica una hora, després te fiquen en un llit ple de claus una altra hora, i la resta del dia ve lo dimoni espanyol i te fueteje.

- Però és exactament lo mateix que als altres inferns, perquè hi ha tanta gent volent-hi entrar?
- Perquè la graella no funcione, los claus del llit los han robat tots i lo dimoni arribe …… fitxe ……… revise los e-mails i se’n va cap a casa.

diumenge, 21 d’octubre del 2007

Tots los camins porten al Manicomi

M'ha fet gràcia veure com ha fet cap la gent al meu bloc, sempre ho miro i hi trobo animalades però cap com les d'esta vegada:

404 lo manicomi
26 manicomi
17 "bloc de mani"
12 ."bloc de mani"
7 "Albert guiu"
6 MANI FLIX
5 abelles i vespes
5 sexe lo
5 Monzo discurs inaugural de Frankfurt
4 ."Albert guiu"
3 video%20discurs%20monzo%20frankfurt
3 Monzo Franckfurt
3 notinflix
3 springflix
2 supercatalunyipastarrufimillonoso
2 homes m%C3%A8nsula
2 prison break 23 online
2 manicomi blog
2 manicomi flix
2 medida minima que es pot pescar la gamba
2 milanuncios
2 Patricia Piccini
2 SE VENDE APARTAMENTO EN L%27HOSPITALET DE L%27INFANT
2 padre de familia
2 leela xx fray
2 l%27estel de Laura
2 %3Cpuntjove@riberaebre%3E.org
2 assemblea joves cullera
2 aubal flix
2 batiskafo
2 ciutadans de catalunya%2C ja soc aqui
2 do mi fa sol
2 foto des homs mescli
2 kit fer cervesa
2 IMMIGRANTS
2 hacienda san agustin de callo
2 freebatasuna
1 me cagon san pernil
1 TREBALL CONSELL COMARCAL
1 %C3%A0bacs

A vegades si que fico la gamba i me cago en tots los sants per culpa d'hacienda, los preus dels pisos, cases i apartaments; la il·legalització de Batasuna, les declaracions dels de ciutadans, però de moment no m'he cagat mai en los immigrants, les vespes o abelles, l'assamblea de joves de Cullera ni tampoc en Monzó ni en Albert Guiu.

Bueno me'n vaig a sopar un Frankfurt i cap a Springflix, que sense mi allò semble un Manicomi, són pitjor que los de Padre de familia inclús ve sempre un amic que se semble a Fray i i la seua novia perquè té dos ulls sinó igualeta que Leela.

Ala adèu i records a les de Notinflix!

No pesen los anys...


... pesen los quilos.

dissabte, 20 d’octubre del 2007

divendres, 19 d’octubre del 2007

Me queden 53 anys de vida

He trobat este simulador d'esperança de vida i com tenia un momentet ( i curiositat, tot i sabent que lo resultat final és paper mullat ) he contestat a les diverses preguntes que es formulaven. El resultat és lo següent:

Viuré fins als 79 anys: "Más concretamente, la esperanza de vida media de una persona con tus características de edad y sexo es de 87 años y tu cuestionario la ha modificado en -8 años"

Lo següent és lo que m'ha fet il·lusió, més que res per lo de les finals de la champions, pensant sempre que veure més vegades guanyar-les al Barça que no pas al Madrid:

Ahora nos toca a nosotros decirte que tu esperanza de vida te da tiempo más que suficiente para:

- Ir al cine 2.756 veces.

- Presenciar 53 finales de la UEFA Champions League , 13 Olimpiadas o Mundiales de Fútbol.

- Dar 58.035 besos (suponemos que eres lo suficientemente cariñoso como para dar tres diarios, claro).

- Si consumes una cantidad de agua recomendable, beber 38.690 litros de agua (430 bañeras).




Ja ho sabeu si voleu saber l'edat en que se us acabaran les piles passeu un ratet per la web de la companyia de seguros UNESPA, tot i que per molta esperança que mos donon sovint la parca arribe abans d'hora i segons com sense avisar.


Amb tot hi ha qui diu que podriem viure 400 anys sense envellir: llegir.

dijous, 18 d’octubre del 2007

28810

Seguint la dinàmica propagandistíca d'estos dies, ara és lo torn, de la nova i super-original iniciativa de la discoteca Springflix, la loteria de Nadal ( a verem quan una loteria de Corretja...).
Només us diré una cosa: tocarà segur.
Recordeu bé los números, sobretot los que no en comprèssiu, perquè lo pròxim dia 22 de desembre són los que aniran estampats a la boleta guanyadora del premi gros.

Oferta de treball al consell comarcal

La meua "jefa" m'ha demanat que publiciti esta oferta ja que necessiten algú urgentment, està clar que no m'hi he pogut negar.
Últimament no faig més que fer propaganda, ja sigo de blocs, escriptors, torneigs, exposicions... inclús indirectament també de pisos, i això que odio l'especulació del sector immobiliari i lo seu entorn.
Al final m'ho hauré de pensar ... potser faria la primera pela (posats a especular, especularem tots)
IMPORTANT: Este bloc és caòtic, anàrquic i ple de manimalades, però l'oferta de feina va en serio.

Administratiu de joventut de suport

Referències :
Tipus de treball: Temps complert
Estat de l´oferta: Esperant aspirants
Enviat el dia: 17/10/07
Ubicació: Móra d'Ebre

Informació de l´empresa Consell Comarcal Ribera d'Ebre
Plaça sant Roc, 2
Móra d'Ebre,
Web: http://www.riberaebre.org


Descripció de l´oferta:
El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha convocat la provisió d'un lloc de treball d'administratiu de joventut de suport als plans locals de joventut. S'ofereix contractació per obra i servei determinat fins al 28 de febrer 2008. Podeu demanar les bases al mateix Consell Comarcal.

Cal presentar instància adreçada al President del Consell Comarcal, adjuntant C.V , fotocòpies acreditatives dels títols corresponents, fotocòpia DNI, fotocòpia certificat Nivell C de català.

Termini de presentació: fins el dia 23 d'octubre a les 15.00 h

LLoc: Consell Comarcal Ribera d'Ebre ( Pl. Sant Roc, 2 de Móra d'Ebre)


Qualificacions:
- Batxillerat o equivalent

Com contactar :
- Enviar mail a puntjove@riberaebre.org

Informació de contacte
Telèfon de contacte: 977 401 851
Email de contacte: puntjove@riberaebre.org

Més info

dimecres, 17 d’octubre del 2007

Tinc una pregunta

Com ahir no ho vaig poder veure, i com avui tothom ho comentave, lo vídeo del moment:

dimarts, 16 d’octubre del 2007

Patricia Piccini

Des del 4 d'octubre fins al 27 de gener del 2008 se pot contemplar a la Sala Este Baja d' Artium (Vitoria- Gasteiz) la controvertida exposició de Patricia Piccini de nom (Tender) Creatures ( (Tendres) Criatures), aquí en teniu unes imatges:





Més informació a http://www.patriciapiccinini.net/ i més imatges aquí.

CHÉ

Algunes de les publicitats de la revista belga, en principi per a homes, "CHÉ":






La veritat és que són una mica masclistes, però molts homes somient en un món millor, és a dir en noies com estes, i és a ells a qui van dirigits estos anuncis ( jo m'abstinc de posicionar-me) i és que com deie lo poeta: "...la vida sense somnis és poc més que un tren aturat..."

diumenge, 14 d’octubre del 2007

Albert Guiu, el poeta del poble

L'altre dia vaig tindre la satisfacció de rebre un comentari al bloc, a raó dels versos de Calderón, del il·lustre poeta local, Albert Guiu, conegut pels coneguts i amics com "Bertoni".
Avui, a l'hora en que los del vermut arropleguem cap a casa camí de degustar lo sempre exquísit menjar dels diumenge; és a dir, vora les tres i amb la panxa a punt per engolir qualsevol plat amb o sense plat que sen's posi davant; el rondaller, que encara rondave com a bon vermuter* i tertulià de les hores de bonança, Bertoni, m'ha crida't i fent-me recular uns quants metres m'ha explicat la seua desil·lusió per no haver-li contestat lo comentari del bloc.

*Ser vermutaire no implique haver de beure vermuts, jo per exemple tiro de mitjana i Albert sovint d'aigues i refrescos. El requisits són sortir al punt alt del sol i pendre un beure amb companyia mentre se filosofe sobre fútbol i esports varis, política i pseudopolítica , i de tan en quant sobre cultura.



Després d'excusar-me en falses excuses, li he demanat permís per reproduir lo poema en que va acompanyar lo comentari. Comentari i poema, que segons m'ha explicat, va esciure al arribar a casa la mateixa nit en que va vindre a beure i a veure'm a la discoteca, inspirat més pels versos calderonians que pels efectes de les coca-coles.

No us descubriré ara a Albert Guiu, ni us detallaré la seua bibliografia, ni mencionaré los seus premis, només us deixo estos versos que mos inviten a seguir somiant la vida:


Una lluna que ven esperances,
mil estels que enlluernen la foscor
amb focs de delits per complir,
bocins de negror empedrada
amb imatges que suggereixen dolçor,
és negra nit i rere uns ulls clucs
es dibuixa un somriure d'amor,
tot s'evadeix amb la gola del gall
que gargamella enllà,
pinta de blau el sostre del món,
he somiat i els somnis,
somnis són,
però en un indret de mi
les meravelles vistes
signen en el meu silenci reflexiu
un altre aforisme:
quan la vida s'adiu als somnis
podem cridar amb veu plena,
la vida sense somnis
és poc més que un tren aturat
a una via morta.

dissabte, 13 d’octubre del 2007

Lo Fardatxo

Un amic meu, Amorós, ha estrenat bloc recentment i me comentave ahir, esta vegada en persona, que rebie poques visites i gairebé sempre de les mateixes persones ( jo i Fernando). Vaig explicar-li que ere normal, tot just porte dos semanes, i que haurie d'anar fent difusió a través de la blocosfera, per començar per exemple serie recomanable que es donés d'alta a l'ebresfera, cosa que jo no vaig fer fins que no portava uns quatre mesos, així com a la catosfera, bitàcoles... tal i com he fet jo fa uns dies.
De moment aprofito des d'aquí Lo Manicomi per fer "difusió" d'un bloc que fa molt bona pinta i que si no l'abandone es convertirà en referència: Lo Fardatxo

Ah, la foto és de Sylar, l'heroi d'Amo

divendres, 12 d’octubre del 2007

Calderón diu:

...
que toda la vida es sueño,
y los sueños, sueños son.

Aquí la va clavar, sempre, de tota la vida, que tinc son a tota hora, i quan dormo lo que somio pos allí se quede, en un somni.
Encara que... no sempre.

Apunt: això ho va dir Calderón de la Barca, no lo presi del Madrid.
Apunt 2: Calderón de la Barca és lo cognom, no té res a veure en la barca del riu de baix.

dijous, 11 d’octubre del 2007

Batiskafo Katiuskas

Fa temps que el volia posar al bloc, un vídeoclip genial dels també genials Antònia Font. Les imatges, precioses, ballen al ritme de la veu i de la música.
Feu-me un favor, mireu-lo, m'ho agraireu:

dimecres, 10 d’octubre del 2007

Seqüeles d'un embaràs múltiple...

Imatge extreta d'Knuttz on es veu l'evolució que pateix la panxa d'una noia embarassada de trigèmins i com se li van fent estries degut a les increïbles proporcions que arribe a assolir-li lo ventre...

La panxa li quede tota marcada, però tot i això l'esforç ha valgut la pena ( o això diu)

dimarts, 9 d’octubre del 2007

Discurs inaugural de Frankfurt made in Monzó

Senyores i senyors,
Com que de discursos no n’he fet mai (i no sé si en sabria) els explicaré un conte.
El conte va d’un escriptor que sempre parla molt de pressa i que per aquest motiu sovint s’entrebanca. Doncs a aquest escriptor, un dia li proposen de fer el discurs inicial de la Fira del Llibre de Frankfurt, l’any que la cultura catalana n’és la convidada.
Abans d’acceptar l’encàrrec, l’escriptor en qüestió —català i, per tant, gat escaldat— dubta. Pensa: "I ara ¿què faig? ¿Accepto la invitació? ¿No l’accepto? ¿La declino amb alguna excusa amable? Si l’accepto, ¿què en pensarà la gent? Si no l’accepto, ¿què en pensarà també la gent?"

Llegir el discurs sencer. Val la pena, pocs discursos es fan tan poc pesats i donen sentit a cadascuna de les seues paraules.

El retorn de Futurama

Bones notícies, los idiotes que van cancelar Futurama han sigut despatxats per incompetents, i això no és tot, a més els hi han pegat una pallissa bastant bestia. Resultat: los nous idiotes de la Fox presentaran pròximament nous episodis d'una de les millors sèries dels últims anys, més concretament seran 16 capitols aglutinats en quatre DVD's, el primer semble ser que es posarà a la venda el proper 27 de Novembre.
No sé encara si esta data és la del llançament aquí o als Estats Units, però tant me fa, después d'esperar un grapat d'anys no me vindrà d'uns mesos més.
Trailer en subtítols en castellà de Bender's Big Score:

Immigrants i catalans

Vídeo que val la pena, i que no vaig veure en lo seu moment:

dilluns, 8 d’octubre del 2007

Un pam més, un pam menos.

Acabo de visitar “milanuncios.com”, més concretament l’apartat d’esta pàgina sobre “viviendas en Flix”. No me preguntéssiu com hi he de fet cap perquè no ho sé.
Ja que hi era, m’he ficat a xafardejar lo que demanaven pels pisos i quines prestacions tenien. La sorpresa ha esta meua al veure que un dels atractius ere la proximitat dels habitages al mar, no pas per incloure-ho com un alicient més, que tampoc lo tenim tan lluny, sinó per... valtros mateixos:

VENTA DE CASA CON BAJOS MAS 3 PLANTAS

GOMBAU, 52. quieres comprar un restaurante totalmente equipado y listo para empezar a trabajar? pues en la localidad de FLIX (ribera d’ebre) lo tienes, local con capacidad para 88 personas, 5 salones diferentes, uno de ellos es una cueva natural, situado en el casco, 15 dormitorios, 5 baños, playa a unos 30 kilometros

VENDO CASA DE 4 ESTUDIOS

montagut. Casa dividida horizontalmente de 3 estudios tipo loft y 1 estudio dúplex con terraza. Equipados con bomba de calor y aire acondicionado, y ventanas de aluminio. Amueblados. Situado en el centro del pueblo, soleados y vistas, 1 dormitorios, 1 baños, playa a unos 40 kilometros

FLIX - GOMBAU, 52

Edificio con planta baja(restaurant totalmente equipado) +3plantas superiores+patio exterior+patio interior, situado en el casco antiguo de la localidad, 11 dormitorios, 5 baños, playa a unos 50 kilometros


Esperem que si posen un quart pis en oferta no hi poso 60.
Segons lo Google Earth i traçant una línia recta, lo mar, que no platja, està a uns 41 km, i segons via michelin la distància entre Flix i la població més pròxima amb platja, que és l’Hospitalet ( de l'Infant) és de 52 km.
Per tant, tenim que lo guanyador del concurs ha estat, per aproximació, lo concursant número 3!
Incís: Tot i que hi hagut sospites de que lo primer participant i lo tercer eren los mateixos: gombau 52, 5 baños, 3 plantas, restaurante totalmente equipado... quan veus que un té 15 dormitoris i l'altre "només" 11, te n'adones que estem parlant d'edificis diferents, per no parlar dels metros quadrats ( mirar pàgina), a més lo primer té com a saló (un dels cinc) una cova natural . Espero que tots los dubtes hagin quedat esvaïts.

FreeBatasuna


Davant la detenció de prop de 20 representants de l’esquerra independentista basca, hem iniciat una campanya de denúncia.
Si estàs d’acord amb el manifest, uneix-t'hi.
Només has de penjar un post al teu blog, a la missatgeria instantània, correu electrònic, myspace, fotolog… amb la paraula freebatasuna.
Manifest:

Per una solució democràtica, sobren les paraules: freebatasuna

divendres, 5 d’octubre del 2007

Sexe i sexe, lo més millor



Esta vegada los resultats de l'enquesta no han estat tan sorprenents com en la primera que vam fer, i tan lo sexe mascuí com lo femení han manifestat la seua predilecció pel sexe com lo millor de que hi ha a la vida.


En el cas dels homes la majoría ha estat aplastant, 29 vots, seguit de lluny per les dones en 15 (no comfondre dones i sexe, sexe se pot fer en qualsevol persona, animal i/o objecte) i lo més sorprenent, amb tercer lloc, la cervesa en només 14 vots ( i mira que jo vaig votar dos o tres vegades...).

Pel que fa les dones, la cosa ha estat més ajustada, 14 vots, seguit en 11 vots de les joies i 11 també de los quartos ( se note lo vot mascuí).


En definitiva, que los resultats han evidenciat lo que tots sabiem.

De regalo estes excitants imatges, en consell inclòs:






Supercatalunyipastarrufimillonoso

Vaig plorar de riure mirant-lo:

dijous, 4 d’octubre del 2007

Dibuixant Flix

Buscant imatges sobre Flix per a l'entrada anterior, m'han sortit estos dos vinyetes de "Faro", que tot i que pugon critícar l'actitud de la gent envers la fàbrica i la deixadesa d'esta, he trobat que estan bastant acertades:



Estem a punt d'acabar lo 2007 i seguim esperant.


Efemèride, 4 d'octubre


Llegint lo Punt d'avui, 4 d'octubre, m'he trobat amb la següent efemèride:

-1154. Ramon Berenguer IV, comte de Barcelona, dóna en feu la plaça de Flix al genovès Bonifaci de la Volta, que l'havia ajudat en la conquesta de la vall de l'Ebre.

I buscant, entre altres coses, això:

Extret del llibre Història de la ciutat de Lleida de Josep Lladonosa

Per saber-ne més:

dimecres, 3 d’octubre del 2007

No ha pogut ser

Portava tot lo idea intentant desconectar-me, al final no ho he aconseguit.
Tampoc he pogut analitzar los resultats finals de l'enquesta, suposo que ho faré demà...

dimarts, 2 d’octubre del 2007

Aturant la dalla

Tot i que no m'agraden gens los gossos, ho sento, no hi puc fer més, estos anuncis de l'organtització ecològica WWF/Adena m'han semblat molt bons. Només espero que si un dia me ronde la parca tinga un pelut de quatre potes ben a prop:



dilluns, 1 d’octubre del 2007

Herois, quatre mesos més tard

Me despertat este matí encara sota los efectes que me va deixar la visió del primer capítol de la segona temporada d'Herois. Se podrie resumir com ansiós, ansiós de veure'n més, ansiós de saber qui ere lo tio de la caputxa (spoiler!), ansiós de saber que li ha passat a Peter, ansiós que d'una vegada mostro los seus poders la matriarca dels Petrelli ( sé que ets la dolenta) i com molts, ansiós de veure de nou al antogonista, Sylar!

Lo bó que té l'arribada de la tardor, com ja vaig comentar fa uns dies, és que amb ella torne lo fútbol, però també les sèries, jo particularment recupero Prison Break i Herois, hauré d'esperar fins al febrer per no perdrem la quarta temporada de "Lost".

Vaig veure lo primer de la nova temporada de Prison Break l'altre dia, i me va deixar igual. No dic que estiguès malament, però no me va deixar en les ganes de més, com me tenie acostumat i com ho va fer ahir "Four months later".
Sens dubte Herois serà un element més d'evasió i me rescatarà de la tristor dels dies grisos que vindran.

Gràcies per l'empenta

Ahir se va tancar la llista de les 25 pàgines més votades del Top Català, i gràcies als vostres clicks Lo Manicomi se va enfilar fins a la primera posició, amb un total de 450 vots. És una llàstima que no guardès la captura del moment abans de tancar-se la votació, ja que al complir-se les dotze començava una altra vegada des de cero el llistat del mes d'octubre.
En fi, només m'ha quedat la xifra de vots a les estadístiques de setembre del meu panell d'usuari, i és que al cap i a la fi lo que quede sempre són los números.