dissabte, 14 d’abril del 2007

Asmodeus, homes mènsula i Gaudí, part I


Ahir per fi vaig tenir entre les meues mans lo nou llibre d’Andreu Carranza La Clau Gaudí”, no és que siga molt fan d’Andreu; només m’he llegit Anjub i Riu Avall i este últim per obligació, encara que me va agradar, ah i un conte que estave, i esta, il·lustrat per Manolo Ruiz; però m’agraden molt les novel·les estes d’intriga clerical, tipo codi Da Vinci, i collons si l’ha escrit Andreu i a més parle sobre un català com és Gaudi i la història també se centre aquí pues esta tot dit.
No vaig passar de la primera pàgina quan un nom me va fer recórrer al google i començar a investigar, se tractave de Asmodeus un dimoni sobre el que circulen diferents llegendes.
Este dimoni apareix per primera vegada al llibre apòcrif de Tobit quan el dimoni s'enamore de Sarah, filla de Raguel, i mate a tots los seus promesos, set fins aleshores, fins que se promet a Tobies, fill de Tobit, este li va demanar ajuda a Déu que va enviar a l'Arcàngel Rafael a derrotar lo poderós dimoni.
Esta és una de les històries, com altres de tradició persa, però la que lligue més en lo llibre és la que se conte al Talmud, segons la qual el rei Salomó va fer un tracte amb Asmodeus, ajudant-lo este a la construcció del Temple de Jerusalem, possiblement a canvi d’intercanviar-se durant uns anys, fet del que parla una altra llegenda.
Ja tenim aquí lo dimoni constructor, i precissament sobre construccions i los seus secrets parle la novel·la, a més té relació amb els homes mènsula, però això serà en un pròxim capítol on viatjarem fins a Rennes-le-Château.

Que primer m'he d'acabar al llibre i no me vull avançar com me va passar en lo del mont Morià, només dir que és d'aquells que enganxen més que lo superglue 3!!!

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Entre tu i Francesc, al final me despertareu la curiositat... a veure si quan m'acaba "Crepúsculo de los ídolos" i "La bona sort" (els llibres, sempre de dos en dos), tinc un moment i em passo per l'FNAC a buscar-lo (me van dir que no em costarie de trobar, que el tenen en un expositor molt gran). Lo bo d'això, es que si alguna cosa de la trama no et queda clara, la pots comentar amb l'autor quan te'l trobis pel carrer, que és un gran què... i ja m'agradaria poder-ho fer amb alguns llibres que m'he llegit.

Mani, fill de Mani ha dit...

Pos si que és una sort pugue comentar lo llibre en l'autor, avui mateix me l'he trobat a la pizzeria i casualment també portava lo llibre i me l'ha firmat!
Qui ho dirie eh Amo, un escriptor de best-seller firmant llibres a la Pizze!!
En serio, és superadictiu! Lo llibre!! eh!! jaja

Anònim ha dit...

vaig llegir aquesta entrada i em va entrar curiositat... avui caminant per tarragona he vist el llibre a un aparador i l'he comprat... i tornant cap a casa l'he començat a llegir... i la veritat es que si que enganxe!!!

Anònim ha dit...

Pues jo l'altre dia vaig anar a comprar el llibre d'Andreu, però per encàrrec del senyor Mani, jeje!
Espero que se l'acabo pronte perquè aquest divendres em toca a mi! ( cosa que no sirà difícil perquè està enganxat ).

NORMA

Mani, fill de Mani ha dit...

Eh! Que me lo vai acabar lo diumenge, m'agitava a les 4 del matí! I al final los maten a tots! jajaja

Anònim ha dit...

Saps si el dilluns vindrà a firmar exemplars a Barna??

Mani, fill de Mani ha dit...

Amo respecte a la teua pregunta, al space d'Andreu surt, és aqui:

http://blog.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendID=167600139&blogID=254916839&MyToken=0769af72-98da-4f87-a7a9-b0b42ec1ed5e

La veritat és que te l'agenda plena així que t'hauràs d'espavilar.

Anònim ha dit...

Merci, Mani!!!

Anònim ha dit...

Hola, acabo de descobrir el teu bloc a Yahoo, i trobar que és realment impressionant. Vaig a mirar cap a fora per Brussel · les. Agrairia si seguir escrivint sobre aquest tema en el futur. Molta gent es beneficiarà de la seva escriptura. ¡Salut!