dimecres, 4 d’abril del 2007

El que dIran

Acabo de llegir un article del gran Terry Jones, ex dels Monty Phyton, on ironitza sobre la situació dels presos anglesos a l'Iran, a vegades l'humor és la millor manera de denunciar i dir les coses clares, diu així:
" És això humillació? Comparteixo la indignació expressada a la premsa britànica sobre tractament del nostre personal naval acusat per Iran d'entrar il·legalment a les seves aigües. És una desgràcia. Mai hauríem somiat amb tractar als presoners d'aquesta manera… permetent-los fumar cigarrets, per exemple, i això que està demostrat que fumar mata. I haver forçat a la pobra soldat Faye Turney a dur un mocador negre al cap, i després deixar que la fotografia es publiqués a tot el món… és que els iranians no coneixen el concepte del comportament civilitzat? Per l'amor de Déu, què hi ha de dolent en posar-li una bossa al cap? Això és el que nosaltres fem amb els musulmans que capturem: els posem bosses al cap perquè els sigui difícil respirar. Llavors és perfectament acceptable fer-los hi fotografies i fer-les circular a la premsa perquè els presoners no poden ser reconeguts ni humiliats de la forma que aquests desgraciats soldats britànics ho són..."
Seguir llegint, en castellà.
Lo text ere molt llarg i potser a tothom no us interesse, per això he decidit publicar-ne només una part i en català, per fer-lo més àgil.