dimarts, 24 d’abril del 2007

Casualitats de la vida.



Lo 23 d’Abril està declarat lo dia internacional del llibre per l’UNESCO coincidint amb Sant Jordi i les morts de Miguel de Cervantes i William Shakespeare. Pot semblar casualitat però en realitat Shakespeare va morir un 3 de maig del nostre calendari, el gregorià, i un 23 d’abril del calendari julià. També va morir este dia un tal Josep Pla, i dos presidents mundials històrics, Richard Nixon i ahir l'alegre Boris Yeltsin. Són petites coincidències però incomparables com les que hi havie entre Lincoln i Kennedy.
Abraham Lincoln i John Fitzgerald Kennedy van ser designats congressistes al 1847 i 1947 respectivament. Lincoln va ser triat president al 1860, just cent anys després, al 1960 va ser escollit president Kennedy. Medien 1'83 metres i los seus cognoms tenien set lletres.
Los dos intuïen les seves morts ja que van ser vaticinades per diversos vidents. A més el secretari de Lincoln, de cognom Kennedy, i el de Kennedy, de cognom Lincoln, van recomanar no acudir als llocs on moririen. Van ser assassinats en divendres, per trets als seus caps, disparats des darrere i davant de les seues dones; dones amb les quals van perdre un fill durant la seva estada a la Casa Blanca. Booth va disparar a Lincoln al teatro Ford i se va refugiar a un magatzem; Oswald va disparar a Kennedy -que viatjave en un cotxe Lincoln de la casa Ford- des d'un magatzem i se va amagar a un teatro.
Los noms complets dels seus presumptes assassins, nascuts al 1839 i 1939, sumen quinze lletres cadascun, eren surenys i van ser assassinats hores després dels assassinats ( sense haver confessat la seva culpabilitat ) per dos suposats vengadors; denunciant-se en els dos casos l'existència de conspiracions que implicaven a personatges nord-americans molt influents. Los seus successors Andrew Johnson i Lindon Johnson (noms de sis lletres) eren senadors, demòcrates del sud i van néixer, el primer, al 1808 i, el segon, al 1908 .
I després flipem quan trobem algú que ha nascut lo mateix dia que naltros. Per cert la imatge de dalt torneu-la a mirar però des de uns 4 metros de distància!
Extret de la web dels sentits.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Esta mena de casualitats/ causalitats són per a trencar-se el cap... No sé fins a quin punt hi són perquè hi ha algú que es dedica a buscar-les, o és què realment al món hi ha molta més "màgia" de la que lo nostre cervell pot arribar a racionalitzar... Qui sap?