diumenge, 9 de març del 2008

La policia obliga a retirar la meitat de les taules on la Plataforma pel Dret de Decidir recull signatures

Les juntes electorals de Barcelona i de Tarragona desaproven la campanya per avui. Els cossos policials han reaccionat de manera irregular. A la ciutat de Barcelona la recollida de firmes es fa amb normalitat i a les Terres de l'Ebre la Guàrdia Civil ha sigut especialment bel·ligerant
La Plataforma pel Dret de Decidir i el col·lectiu Sobirania i Progrés han denunciat que la policia els ha obligat a desmuntar la meitat de les taules instal·lades avui per continuar amb la recollida de signatures que, des de fa temps, aspira a reunir prou noms per demanar que la Generalitat pugui convocar referèndums. Les juntes electorals de Barcelona i de Tarragona ha prohibit avui aquesta activitat, que es realitza amb normalitat altres dies festius des de Sant Jordi de 2007.

Segons un comunicat de la plataforma, de les 400 taules organitzades, fins a les 12 del migdia, se n’han hagut de desmuntar entre un 45 i un 50 per cent. Tanmateix, la reacció policial a les resolucions de les juntes electorals de Barcelona i Tarragona ha estat irregular. A la ciutat de Barcelona, per exemple, els convocants no han tingut cap problema. Només en alguns casos la policia els ha comunicat que estaven massa a prop d'un col·legi electoral i els responsables de la mesa s'han limitat a desplaçar-la els metres que calgués. Taules en punts tan cèntrics com el Fossar de les Moreres continuen realitzant la campanya amb normalitat.

L'acalde de Benissanet, denunciat
A la demarcació de Tarragona, els problemes han sorgit a les Terres de l'Ebre, en els pobles competència de la Guàrdia Civil. Segons un dels portaveus de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD), Víctor Cucurull, els agents han requisat el material i han exigit el DNI dels responsables de la taula i dels ciutadans que, en el moment de la intervenció, signaven els fulls de la plataforma. El rigor policial ha arribat fins al punt que una de les persones identificades amb l'objectiu de ser denunciades és l'alcalde de Benissanet, Fidel Ciurana.

A Girona, la junta electoral va emetre una resolució que autoritzava la recollida de signatures sempre que fos a més de cent metres dels col·legis electorals, i la jornada hi transcorre sense problemes. Tampoc hi ha incidents a Lleida, on només s'han hagut de traslladar algunes taules per la proximitat de seus electorals.

Els portaveus de la plataforma discrepen de les juntes electorals de Barcelona i Tarragona perquè la seva campanya és "una recollida de signatures, iniciada fa temps, per demanar que la Generalitat pugui convocar referèndums. Per tant, és una continuació d’una activitat ja iniciada i no és per demanar el dret d’autodeterminació, tal com diu la Junta Electoral Provincial de Barcelona".

Els organitzadors de la iniciativa recorden que "el segon paràgraf de l’article 53 de la Llei Electoral garanteix la llibertat d’expressió, les eleccions no són un estat d’excepció i, per tant, aquestes llibertats s’han de garantir".

L'objectiu de la campanya és demanar que un punt que contemplava l’Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya el 30 de setembre de 2005 sigui reconegut un altre cop per aquest mateix Estatut, la versió final del qual no l'inclou.

Continuar llegint a Avui.cat

2 comentaris:

Alba ha dit...

Veus? Uns companys i jo vam estar recollint signatures per Móra d'Ebre, i la Guardia Civil ens va agafar les dades i ens va requisar tot el material.
A vegades no sé si riure o plorar de la societat en que ens ha tocat viure.
Per més informació sobre els fets: http:/lilladelaindependencia.blogspot.com

Anònim ha dit...

El jutge deu haver pensat que si aquests volen fer referendums serà per fer-ne un per la independencia. Com sempre malpensant!!! No veig el Psoe-català amb el Monti fent cap referendum.