divendres, 25 de maig del 2007

Anar a votar

Lo més important de tot és saber que mani ( i no ho dic per mi) qui mani mai no faran tot allò que han promès, més que res perquè tot val cuartos i coste molt trobar-los, i quatre anys passen molt ràpid.

En este fals sistema democràtic, on els fills usen els vots dels seus pares, on la gent vote des de la ignorància al partit sense importar qui és el candidat o qui forme la llista, molts votarien per costum una candidatura encara que anés encapçalada per un ruc (en lo sentit literal de la paraula).

No dic que les sigles d’un partit no sigon importants, sobretot per saber a quin partit no has de votar, encara que porti gent vàlida a la llista. Fiquem el meu exemple, sóc català de sentiment ( sóc un 75% català de sang, el 25% restant és andalusa i orgullós) i sóc roig i separatista.
Per aquestes raons mai votaria el PP, raons obvies que tots sabeu de sobra, i passo de perdre temps i encendrem la sang.

Mai votaria a CiU, és un partit de dretes, i jo el cor el tinc a l’esquerra, a més es penja l’etiqueta de catalanista i nacionalista, fent-los servir com una mena d’eufemisme d’independentista, dic una mena perquè ni són independentistes ni ho volen, se troben molt comodos a Espanya i ho han demostrat sempre.

Mai votaria el PSOE ( o aquí PSC, és lo mateix), és d’esquerres i de progrés, bueno si ells s’ho creuen. Han demostrat que els agrada el joc brut, des de l’operació Garzón de Barcelona 92 ( punt àlgid de les seues tortures ), passant pels GAL o ara amb la il·legalització de més de 300 llistes a Euskal Herria (246 llistes d'AS i 133 d'ANB). Este partit que no té cap remordiment en prohibir el dret de vot de milers de bascos anul·lant estes llistes ( “no, no...” me direu “ que ha sigut lo tribunal suprem, lo PSOE no” cal que diga algo més?) deixa que concorrin als comicis llistes amb alcaldables i regidors imputats en casos de corrupció de diversa índole, assassins feixistes com el de Guillem Agulló... I no ho oblidem emparant-se en la llei de partits, la qual van votar a favor els tres partits esmentats, PP, CiU i PSOE a més de Coalició Canària i lo Partit Andalusista.
Lo que me sap més greu és que aquí no li estem donant la importància que és mereix un cas com este, milers de persones sense que ningú les represento només perquè a la llista hi havie algú, ni que fos un, que un dia va formar part d’ HB, Batasuna o EH ( partits que tampoc trobo just que hagin estat il·legalitzats ) on és el dret a la segona oportunitat que si es dona als franquistes, assassins, o antics militants d’ETA ara a partits espanyolistes? Que passe que estos s’han vacunat i ja no contaminen? Potser algun dia veurem com prohibeixen llistes d’ERC, d’Estat Català o de les CUP i mos ficarem les mans al cap, però després ja sirà massa tard.

No em desagradarie IU, tot i ser un partit espanyol, almenys defense un model territorial, el republicà i federal, on potser si s’hagués aplicat des d'un bon final ( de Franco) ara no tindríem molts esta necessitat imperant de marxar d’Espanya. Llàstima que ara ja he fet les maletes i el procés de separació no té marxa enrere. Per tant tampoc puc votar IU, ni tampoc ICV per ser família seua.

Me quede ERC, que voleu que us diga? Pues que dintre del que cap, són los únics que és declaren independentistes ( sempre parlant dels partits generalistes) i m’ho crec, i d’esquerres, això segons quin cas ho poso més en dubte, però tot i amb això me vec obligat a votar ERC, perquè primer vull la independència i després ja farem i desfarem!

A nivell local, per mi, es presenten unes llistes amb gent de tota classe, en gent vàlida i en gent que no ho és tant , algún dia llistes obertes? De moment votaré ERC per tindre la consciència tranquil·la de que el meu vot no se l’endú ni el 3%, ni els senyors de la guerra i el maó, ni els llops amb potes de corder, torturadors i falsos procuradors de la democràcia.

2 comentaris:

xavi ha dit...

Guillem: Ni oblidem, ni perdonem!!!. No se quina és opció bona per quan venen unes eleccions, però si que se quines son les dolentes, i et dono la raó... avui estem massa compenetrats tu i jo.

Mani, fill de Mani ha dit...

Jo estic eufòric!!! Avui he vist lo final d'heroes, de Lost, veure perdre lo madrid i com lo barça guanye i lo passe davant, i demà...