dimarts, 29 de maig del 2007

En resposta als comentaris de l'entrada d'ahir

Fa quatre anys la victòria de Pere i ERC a Flix, vaig creure que ere deguda, a part del vot de molta gent descontenta; al vot jove, més reivindicatiu, educat plenament en català i més identificat en la causa independentista. Ja sé que molts direu que vau votar esquerra només perquè hi anava Pere, i és veritat, però almenys vaig creure que el factor Pere en els joves només ere un al•licient més.
M’explicaré: des de que vam arrencar a treball amb el nom d’Assemblea de joves de Flix (nom escollit a corre-cuita quan vam anar a fer l’ingrés per primer cop en Fernando) vora l’any 2000, vam organitzar 2 sortides per veure els partits de la selecció catalana, 2 autobusos plens de gent jove, que me pensava i segueixo pensant, que venien més per la vessant política de l’esdeveniment que no pas per l’esportiva, tot i que també vam gaudir del joc de la catalana. Vam muntar juntament amb Maulets tastos de begudes dels països catalans, butifarrades, paradetes, xerrades, passes de vídeos, concerts reivindicatius al “Pàrking” i també treballant amb el Col•lectiu de Joves concerts a la fresca i el concert d’Obrint Pas i altres formacions valencianes al pavelló ( amb el suport de l’ajuntament del moment, PSOE i gràcies a Marc i a Rita, tot s’ha de dir). Són coses, no entraré a valorar si es podien fer-ne més i/o millor, simplement vam fer lo que vam puguer perquè creiem que un altre poble ere possible. Són coses, i la resposta que vam tindre en cada acte que fèiem ens feia creure que ho estaven aconseguint, que estàvem fent bé la feina. Van arribar les eleccions i tots els grups portaven la proposta del Casal de joves als seus programes, ens havíem fet sentir, L’Assemblea, Maulets i el Col•lectiu. Va guanyar ERC, i des de l’Assemblea i Maulets ens felicitarem ( ja he explicat molts cops que no som d’esquerra, però és el que menys mania ens fa. Per cert. felicitar a les CUP per l’èxit d’estes eleccions).
Este potser va ser el nostre error, mort el gos s’ha acabat la ràbia, al fer sortit el PSOE de l’alcaldia, ens vam relaxar, vam desaparèixer l’assemblea i el col•lectiu ( aquest per cansament, ja que era apolític, i el seu objectiu, el Casal, estava assolit) i les aparicions de Maulets han sigut esporàdiques des de llavors. Vam pensar que el camí ja estava fet i que no hi haurie marxa enrera, que s’havia acabat amb l’hegemonia espanyolista al poble, que si tot anava bé ere possible erradicar estos partits ( el PP ni es va presentar) i donar pas a l’aparició de noves formacions com les CUP al poble. I a mi que no me digon que en un poble això no té la importància que pot tenir a nivell nacional, lo normal serie que als pobles i ciutats de Catalunya els partits d’àmbit espanyol fossin minoritaris, que hi hagués la dreta, l’esquerra, el centre, lo que sigo però català, sense lligams ni imposicions des de Madrid.
Mos vam equivocar, ells restaven allí, callats sense fer-se sentir, esperant el moment oportú sempre a l’ombra.
No passe res, a vegades no hi ha res millor que un toc d’atenció per despertar del tot i saber que passo lo que passo sempre s’ha d’estar a l’aguait.
Ara ve l’estiu, perfecte, tots los joves que estudien fora vila estaran aquí. L’estiu és per a descansar, pensen molts d’ells, o per treure uns dinerets, però també és l’època en que hi ha vidilla al poble, pots anar als bars i beure amb companyia i bon ambient, les xerrades a la fresca, les piscines, és el moment per començar de nou lo projecte d’un Flix independent, des dels joves i per a tothom. Així que ja ho sabeu, prepareu-vos per sentir les meues disparatades teories, que valtros m’ajudareu a moldejar, jo espero sentir les vostres amb la cervesa a la mà!!! Per que Flix mos necessite:mos veiem!

15 comentaris:

xavi ha dit...

Docs mira, jo no sóc de FLix, per mes inri sóc de Móra i si algú creu que ens hem de barallar per això, va ben apanyat. Si sóc d'Esquerra, i si voleu ho podria escriure mes gran, per que ja fa molts anys que ho sóc, i no pas com si fos la moda del carro que ara la gent s'ha apuntat. Però si ara escric és per defensar una persona a la que tinc en molt bona consideració i és l'autor d'aquest Manicomic. Se que no li cal defensa que ja és prou grandet i té els arguments aquí exposats.
A Móra fins la setmana abans de les eleccions no teníem casal de joventut i el regidor de torn, va pujar a Flix a veure com era i a corre cuita pintar una sala i convertir en una mala imitació del casal de joves de Flix, ni billar ni futbolí. No van tenir tampoc la decència de convidar a l'associació juvenil amb mes antiguitat del poble (si,estem censats i no rebem un cèntim de la seva regidoria i el local ens el paguem nosaltres.
No se com acabar funcionant a Móra espero que bé, jo he visitat diferents cops el de Flix, i si que pot ser millorable, com tot faltaria, però ja es veuen les activitats que es fan, i només pel sol fet de tenir la voluntat de fer-ho ja no sabeu lo important que és. Si la gent és mes o menys participativa això qui treballi organitzant qualsevol cosa que ho digui, si no costa arrossegar a la gent als actes culturals.
I Mani potser no és un tècnic sociocultural amb el doctorat per Oxford, però se que és una persona que s'estima:
-la seva feina
-lo seu poble
-lo seu pais
I lo mes important li posa ganes i això no te preu ni títol que ho superi.

Mani, fill de Mani ha dit...

Gràcies Xavi, ojalà tinguessa la sort de tindre al poble una entitat com la vostra, potser una de les més dinàmiques de la comarca. Ja sas que a mi no me preocupe lo que me pugon dir 4 gats ( o la comunitat gatuna sencera, són igual que los gats, només tenen nom i prou), me preocupe si m'ho diu un dels meus!
Salut i gràcies!

Roser ha dit...

Jo només volia dir, que les politiques de joventut que se feien fins ara eren unicament les propostes que se feien des de les diferents associacions de joves, sense para-se a pensar si l'ajuntamnet podia aportar alguna cosa (total ja ho fan ells cosa menos per fer que jo tinc el cul ben assentat) Actualment hi ha un pla de joventut que planifica anualment les activitats a fer durant l'any i ja no és donen diners a tothom qui els demana sense que això quedi reflectit a cap puesto.
Suposo que algú se'n deu recordar de com els últims regidors de joventut mos donaven els diners, en un sobre mig d'amagat.
O es que a més de perdre la dignitat també em perdut la memòria????

A i Mani tranquil, jo estic estudiant Educació social i no hi ha cap assignatura que se digui "com fer funcionar un casal de joves", que sé que la formació te la donen des del departament (i qui si no???) i de veritat per primer cop tenim a algú que fa que la gent que se vulgui moure se mogui, el problema són els que se queixen però no mouen el cul de la cadira!!! Ho estas fent molt bé xiquet!!!!

francesc de castellví ha dit...

Lo concert 'No perdem lo Sud' se va fer l'estiu de 2.003 amb ERC a l'Ajuntament i Neus Guiu de Regidora de festes. Per cert, les fotocòpies dels cartells les vam fer Rodes i jo...
Ah, i no pateixis tant, guanyarem. Per guanyar només cal anar-hi, anar-hi i anar-hi!

Anònim ha dit...

http://www.tv3.cat/su/tvc/tvcConditionalAccess.jsp?ALTERNATE=YES&ID_BACKUP=&ID=228929679&QUALITY=A&FORMAT=WM

decidit, il·legalitzem als ilegalitzadors!

Anònim ha dit...

Albert, treu els anónims, així els flamers (http://es.wikipedia.org/wiki/Flamer) i els que et volen insultar, haurán de donar la cara, i no actuar com a covards de merda, irrespectuosos, que aprofitant-se de l'anonimat actuen com a xiquets petits.

Per cert, apart de no donar la cara, no sap ni escriure, no sap posar les comes com toquen (cosa que provoca un sobreesforç per a intentar saber que collons diu). Inculte!! No ens ho dius a la cara!!!

Anònim ha dit...

Jo no sóc de Flix, així que em sembla que puc parlar des d'un punt de vista una mica objectiu.

Veient-ho des de fora, us diria el següent:

1. En els últims 4 anys Flix ha esdevingut un referent a nivell de les Terres de l'Ebre per la qualitat i quantitat dels projectes que s'hi han engegat. I en això, alguna cosa hi haurà tingut a veure la gent d'ERC no? Ja el voldria jo a un alcalde com Pere per al meu poble!!!

2. Conec personalment a la regidora de Joventut perquè hem treballat juntes durant un temps. Conec molt bé tot l'esforç personal i les hores que ha invertit per tal de fer realitat el casal de joves per al vostre poble. I ho ha fet sempre des de l'humilitat, amb molta constància i poc soroll. El Casal està en peu i funciona, i davant dels fets sobren les paraules.

3. Respecte a la qüalificació de la persona que porta el casal, us he de dir que conec a molts tècnics de joventut per la meva feina i Albert és un dels millors. I la raó principal és que és una persona que té les habilitats i les capacitats personals que ha de tenir un bon dinamitzador social: la primera és que es creu i creu en la seva feina, la segona és que té la capacitat per tenir idees i transformar-les en projectes i la principal és que realment és un referent per a la gent jove i per tot això el casal funciona.

Àngels

Anònim ha dit...

Els resultats electorals del conjunt de Catalunya i de l’Estat espanyol ens demostren un cop més, i de forma contundent, sinèrgies deslegitimadores, no participatives, passives, etc.

Al meu entendre, els resultats electorals del passat diumenge a Flix ens mostren un entrellat electoral força complex. En aquest sentit, continuant el debat iniciat per Albert ahir, m’agradaria introduir elements i/o variables que no ha inclòs en la seva argumentació.

D’una banda, el tractament que fa de la base electoral del municipi; crec que és important destacar que hi ha múltiples factors que motiven la tendència de vot (i fins i tot el dret a exercir el vot o l’abstenció) que no s’identifiquen tan sols amb les sigles d’un partit o el color polític d’aquest. Tot i que una part de l’electorat segueixi els seus principis i/o política de partit, molts altres votants tot i manifestar-se propers a segons quins partits de l’espectre polític tenen en compte diferents variables per decidir la seva tendència de vot; així dons, factors com: la utilitat del vot, el vot de càstig, el vot vinculat a la “llista” o “l’alcaldable” (sobretot en els comicis municipals i en poblacions petites), la valoració de l’acció de govern, etc... són determinants per decantar la balança de molts votants.

Personalment, considero que aquests resultats exemplifiquen dues realitats clarament palpables de la nostra societat:
1. La manca d’esperit crític de les noves i mitges generacions (que enllaçaria amb d’immobilisme que Albert esmenta en les seves entrades), tot i gaudir d’una formació que molts dels nostres pares i avis no han tingut i créixer en una societat del benestar (tampoc el model nòrdic no ens enganyarem)!
2. La incompetència del sistema polític (partits, institucions, base electoral, normativa electoral, etc.) d’incloure mecanismes de participació pública i d’educació ciutadana per salvar a curt / llarg termini aquestes tendències autodestructives del sistema.

Per últim tan sols vull afegir, i fruit d’una reflexió profunda i acurada, que tenim la classe política que ens mereixem (evidentment no tots). Si la nostra classe política és incapaç d’involucrar-nos, ser eficient en la generació de polítiques i programes públics, de generar debat públic i de fer una autocrítica tal i com cal és en gran part responsabilitat de la ciutadania, ja que no demanem uns polítics amb un bagatge i professionalitat millor.

A tall d’exemple, estic segura que si la ciutadania demandés polítiques actives en matèria ambiental, d’ocupació, cultura,etc. que anessin més enllà, els polítics s’espavilarien a assolir aquest nivell (sempre pensant en la reelecció).

Com a conclusió sols una petita però complexa reflexió:

“la democràcia no és un sistema perfecte, ni tan sols bo, sinó el menys dolent que tenim per poder gestionar els afers vinculats a la vida pública.”

una flixanca

Mani, fill de Mani ha dit...

En resposta a Barbero, tens raó que lo concert en si se va fer des del mandat d'ERC, però va ser a causa de la suspensió d'aquest per festes a causa de la pluja, i per aquelles dates encara manava el PSOE.Potser també raó en té Rous al dir que mos deixaven fer lo que voliem, cosa que també trobo bé, però venien les eleccions i ja se sap! Lo que no vol dir que haguéssim d'estar agraïts.
Amo no treure els anònims perquè com vaig dir al bloc de Jordi, la seua participació en este debat és fundamental per a saber quina és la realitat i saber a que hem de fer front, i mentre només me criticon a mi o m'insulton me's igual, he aguantat de tot ha n'esta vida i no vindra d'aquí. A més hi ha hagut crítiques que m'han fet obrir els ulls, no dic que m'agradon però a vegades te fan reaccionar.
Àngels, ja sé que confies molt en mi, a ver com va la cosa este estiu i ho podem tirar endavant, me quedaria tranquil i podria retiram i fer lo que realment penso i me estat aguantant durant molts mesos.
Flixanca, tens molta raó, molts joves estan acostumats a viure bé, ten al cap l'idea de que el seu lloc està fora del poble i lo que pugo passar aquí a molts potser ni els importa. Estan més preparats, massa a vegades per lo que FLIX els pot oferir. I al igual que ells molts dels seus pares, gent que com ja te un lloc de treball acomodat i fills treballant fora o amb intencions, es preocupen més per carrers,llums, festes i coses que pugon ser de profit personal que no pas de promoure i invertir en coses per tindre futur al poble!
Res més, potser me falte contestar algo, només agraïr lo debat que estem fent entre tots que trobo que està sent molt enriquidor, tot i l'aparició d'algú que només ve a intoxicar!

Mani, fill de Mani ha dit...

Perdó: on poso que "Lo que no vol dir que haguéssim d'estar agraïts." vull dir "lo que no vol dir que no haguéssim d'estar agraïts"

Anònim ha dit...

Torno a ser jo...

Tan sols volia agrair-te que no vetis l'entrada als anònims... crec, a l'igual que tu, que la gent que utilitza aquest canal per difamar, insultar i donar un tractament vejatori a les nostres reflexions i /o pensaments hauria de fer una reflexió profunda i pensar que la crítica sempre és benvinguda... quan estigui argumentada i sense desqualificar a ningú...

en aquesta línia recordar a tots els membres de les llistes electorals presentades que és moment de repensar els programes, les actuacions de govern i la governança duta a terme... sense decepcions, ni sentiments negatius. Potser és moment de dur a terme una cura d'humiltat, fer un DAFO realista i allunyar-se de les crítiques ferotges i de les banaglòries.. ja que ambdues poc ajuden! Al meu entendre, humilment i sense aconsellar res a ningú, crec que és moment de demostrar l'aposta per Flix des d'una altra posició i un altre rol, amb una oposició rica, positivista, crítica, plural, etc... que forci i fiscalitzi una acció de govern del dia a dia... si ERC ho fa, de ben segur que els votants ho agrairan...

Per últim, tan sols dir que em fa molta llàstima veure aquesta decadència crítica de la joventut.... me sap tan greu veure que a França (país en crisi constant) els joves surten al carrer per demanar que es derogui una llei laboral injusta... mentre que a l'EStat espanyol la manifestació es fa perquè es prohibeix el botellón (no hi estic en contra que consti)... però qualitativament no és el mateix...

Albert... gràcies pel manicomi

Anònim ha dit...

A mi m'ha comentat german que ara s'està organitzant una mica l'assamblea de joves i que ja m'avisarà en quan faigon la propera reunió.

Lo que trobo molt trist és que lo dia 11 de setembre hi haigo més gent de fora que de Flix, i que si marxes esta gent mos quedariem 4 gats.
Jo este any celebraré la diada desde liverpool, que m'hi vaig a estudiar anglès! Avere si me puc comprar alguna bandera de St. George jaja

Bueno, avere si eliminem a partits fatxots i amb passat fosc com lo PP i deixe'm pas a partits més agraciats (aquestos del CUP només és presten a municipals no?) i altres de més del caxondeo com la COFI xDDD

Per cert, se de bona mà que ets un amant del cine independent (això si, regreso a las cavernas és dolentissima), i sabem de bona mà que la majoria de cine independent passa en qualitat (no em refereixo a efectes especials) a qualsevol film comercial. Potser seria bona idea fer passos de cinema aquest estiu al casal si se pot fer, de cinema d'aquest i documentals.

Anònim ha dit...

por cierto la primera Phlips estaba en la avenida generalimo
al costat de casa Porra

Unknown ha dit...

phlips? generalimo? :-)

Anònim ha dit...

ola albert podries visitar el meu blog i dir k en penses i el que falta si us plau http://ferry7-2.blogspot.com
vull k el meu blog arribi a ser = k el teu pk el teu m'encante!!!

gracies