dilluns, 28 de maig del 2007

Gràcies


Gràcies, gràcies a tots per fer-me despertar, m’heu ensenyat com sou, qui sou i què sou. Gràcies a valtros m’he adonat quin és l’estat del meu poble, m’heu fet, amb el vostre vot el diagnosi del que li passe. Li passe que hi ha molt espanyol, molt desagraït que mossegue la mà del qui els dona de menjar, molts que porteu mitja vida o més a Flix, i que ni us estimeu Catalunya ni us l’estimareu mai. Jo sóc Català i sóc de Flix fins a morir, m’estimo este poble més que la meua vida, treballo per este poble i faré lo possible per acabar aquí de la millor de les maneres. Sóc de Flix, ho torno a dir, i me fa vergonya que al meu poble hi hagi tant poc sentiment de catalanitat, com pot ser possible que partits espanyols, que a la Catalunya dels pobles haurien de ser residuals, mos passon la mà per la cara als partits d’aquí? Naltros, los catalans de cor, hi tenim molta part de culpa, us dixem anar pel carrer passejant en la cara ben alta mentre menyspreu el poble que us ha acollit i vanaglorieu la vostra terra natal, la dels vostres pares i inclús molts la dels avis, si tant bé s’està i tant bonic és allò perquè no torneu a la terra promesa i mos deixeu tranquils en lo nostre tros de terra de merda?
Avui fa molt vent, molts pensareu que és vent de canvi, jo més aviat crec que és una alenada d’espanyolisme passatgera, perquè ni ara manareu ni ho fareu d’aquí quatre anys! Ara perquè lo seny s’imposarà, i d’aquí quatre perquè tots los joves descontents,i molts que no ho són tant, farem des d’ara i en plans de futur, lo possible per erradicar d’este poble el més mínim rampell d’espanyolisme!

Per una Catalunya lliure, per un Flix català, gràcies a tots los que heu votat per fer-nos obrir els ulls i veure que mos quede molt camí, gràcies a valtros comencem ara la lluita!!!

26 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt ben dit Mani, acabes de demostrar que de bones serem molt amics però que a les males també tens idees, em pensava que a n'este poble jo no hi quedava ningú com tu! espero que molta gent et segueixi, jo ho faré!!!

Anònim ha dit...

Animat Albert

Manimat i pensa que el vent pot dir i pot portar moltes coses.

El vent de Raimon o el de Dylan.

Salut República i Independència

JA

PS Ves que no vulguin desenterrar més coses apart de la Setmana Santa... Suposo que no tornarà el manolito o monolito a la Plaça de la Pau. Però si vol tornar, anirem a fer-lo enterrar un altre cop.

Anònim ha dit...

Mani, què ha passat??
Fes-me'n cinc cèntims, que no sé de que va el tema... Acabo de mirar, la web de l'ajuntament i allà hi diu què hi ha hagut un empat de regidors entre los socialistes i esquerra, dels altres partits no en diuen res, però sol els hi queden un 20% de vots per a repartir entre "conveniència" i "els innombrables", encara que espero que aquests últims no es mengin un ni un torrat...

Explicaràs-m'ho demà!!

Anònim ha dit...

Benvolgut Amo,

Lo que ha passat és que abans al poble quan faltava una setmana per les municipals s'asfaltaven tres carrers i la resta de l'any no es fotia ni brot.

Ara, que que després de molt temps ha passat tot lo contrari, molts no ho han sabut valorar.

Això ha passat.

Ferran Mata ha dit...

Sí senyor Mani, molt ben dit. A vegades fot fàstic el nivell de passotisme i espanyolisme de la gent del poble.

Visca Flix i visca Catalunya lliure!

nando ││││ ha dit...

http://www.telenoticies.cat/especials/municipals2007/mun/0943060.htm

Mira, crec que t'has precipitat escrivint això.

1- (i més important) una cosa és la política local i l'altra la de les cúpules, executives nacionals i les jet-sets.

2- no es pot acusar algú d'una cosa quan tampoc els altres deixen clar el contrari. Donar suport incondicionalment als psoe tant a tots els ajuntaments, com a la generalitat com a madrid (sense res a canvi -a banda de la poltrona-) no es pot dir que sigui diferenciar-se gaire. És comprensible que algú, "si, total, serà el mateix" opti pel vot directe/útil (com hi haurà gent -no gaire!- al país valencià que haurà votat directament psoe -això de pspv ja fa temps que ni ho fiquen- enlloc de Compromís pel País Valencià, total, "és el mateix"...)

3- (tot i que parlo des de la distància, crec que) la campanya tampoc ha ajudat a diferenciar les candidatures les unes de les altres. Vull dir que després de nosequants anys de vergonyós psoe, la necessitat de canvi va generar una mobiltizació popular clamorosa. Però després de 4 anys de "bassa d'oli" (tot i les adversitats) i unanimitats (aparents?), això no era així.

Així ens trobem amb un escenari on entren en joc el carisma de les persones, les ganes -o no- de canvi o certa entrada d'aire fresc, les dinàmiques generals (vist el que fa X a la generalitat/madrid no els votaré ni al poble, per molt vàlid que vegi al candidat), el temps que fa aquell dia....

La gent a flix no ho fa (això de votar psoe) per res més que ignorància. I els primers ignorants, els qui s'hi presenten (bé, ignorants, i no tant, doncs prou que saben que així els hi pagaran sucosament una campanya i que, a més, tindran possibilitat de "projecció" dins les estructures de partit) (de partit que, per cert, té la quota de poder més gran que no es veia des del franquisme: diputacions, ajuntaments, generalitat, madrid...i que no es que sigui precisament molt tolerant a l'hora de compartir o utilitzar aquest poder, doncs crec que és més sectari i mafiós que ciu i tot).

És a dir, no ho fan per a fotre ni perquè vulguin,decididament, ser espanyols. El dia que es vegi clarament al menú la possibilitat de ser una altra cosa podrem parlar de "traïció", "desagraïts" i d'altres coses. No hi ha cap més solució que l'educació, el saber i la pedagogia. No vull ser un JordiPujol més (que ja veus per a que li ha servit) al que se li acabi passant l'arròs mentre va dient com quedarà un cop cuinat. Però tampoc vull haver de començar a construir gulags.

En una societat que no té cultura democràtica és fàcil que passin aquestes coses i moltes d'altres. Tan debó ara la gent s'interessi (no per la "política" sinó) per la política entesa com a gestió dels afers públics que ens afecten a tots. Participació ciutadana se'n diu. Però clar, ara m'he imaginat què passaria si, per exemple, es fes un referèndum al poble per a decidir si es fica una planta fotovoltaica. Probables resultats? Gran abstenció, encara la gent "culparia" als polítics de no fer la seua feina i encolomar-li al poble, els diaris parlarien (com ho fan ara) d'"esgotament electoral"...
O no?
Doncs això, que cal molta educació, pedagogia o digues-li com vulguis. Als que hem nascut aquí i als que venen nascuts de fora. A tothom.

Anònim ha dit...

Merci, bertran. Ben explicat, i ja ho he entès. Jo no em queixaré, perquè una part, petita (molt petita, 1 vot), de que això hagi passat, és meva.

Nando: 10 punts!! La distància, a vegades, dóna una millor perspectiva de la situació, en aquest cas, és indiscutible, una molt millor. Però, ja saps, que les alternatives a Esquerra, estàn, sent generosos, en fase embrionaria. Tret de honroses excepcions com pugin ser la CUP de Vilafranca, però és que allò és un altre planeta. Allí té consciencia catalana, fins i tot, la iaia que pren el sol sentada al banc... Això a Flix, de moment, no passa, en un parell de generacions... ja veure'm. No calen gulags, cal que la gent gran, "s'aparti" del mig, sempre per causes naturals, que no se'm malinterpreti.

Anònim ha dit...

El problema potser és la manca d'autocrítica de tots els integrants del consistori, i ho dic per tots els colors polítics que han estat en aquests darrers 4 anys.

Han estat incapaços de copsar les "sensacions" i/o opinions d'aquells electors que no pertanyen a les seves esferes i que són incondicionals (per ideologia, interessos, sensibilitats, edat, etc.)
Albert, no em malinterpretis però penso que el principal problema que ha tingut ERC a Flix ha estat que s'ha mirat massa el seu melic i el dels seus i, ha estat incapaç de mirar més enllà perquè s'ha confiat dels resultats de fa 4 anys.

Crec que ERC a Flix, com a la resta de Catalunya HA MORT D'ÈXIT.

D'altra banda, crec recordar que és moment per acatar els resultats democràtics i si creieu en aquest camí, treballar per motivar i implicar la gent per d'aquí 4 anys. Crec que tots ho podeu fer d'allò més bé.

Des de la distància i votant per correu....

Anònim ha dit...

La meva aspiració política és la independància i l'autodeterminació, i ara més que mai vec clar qué és possible seguint els raonaments d'Oriol Junquera i Joel Joan. Són raonaments lògics i clars que tenen de l'autofinançament.
Aixó ens ha de fer reflexionar a tots. L'espanyolísme és aclaparador, cada cop mes io hem d'acollir-nos a l'opció que ens obre alguna possibilitat d'actuació.
El resultat de les eleccions municipals , ens ha de fer pensar a tots.
El que hem de tenir clar es que no es pot anr de bona gen, perqué a la primwera de canvi té la foten per l'esquena.
Com sempre el nostre problema greu i lamentable ha estat els mitjans de comunicació, i aquí a Flix ens han traït els informatius de Ràdio Flix.
Vosdaltres, els joves teniu moltes coses que podeu fer pel futur de Flix. Penseu-hi. Sou cllonuts.

Anònim ha dit...

HOLA

Anònim ha dit...

La gent de Flix que a votat a PSOE es una ignorant, no hi ha mes paraules.Jo soc espanyol pero e vist que increible canvi que a fet el poble en aquets quatre anys,han deixat escaspar al millor alcalde de la historia de flix per posar a un ninot que no sap res de política.

Mani, fill de Mani ha dit...

Anava a ficar un comentari però lo convertiré en entrada. Respecte a este últim, no trobo que Oscar sigo un ninot, i dels que entren amb ell hi ha gent preparada però, ho torno a repetir, en estes sigles no me representen.

Anònim ha dit...

El passat diumenge el poble de Flix, va ser cridat a votar. Jo sóc català i aspiro a que algun dia Catalunya obtingui la independència, o si més no un millor tracte de l'Estat Espanyol. En les eleccions municipals del 2003 vaig votar ERC, perquè creia que al municipi calia un canvi polític després de molts anys d'un govern cremat i viciat com el que havia del PSC d’Antoni Sabaté.
El dia 27 exercint novament el meu dret constitucional a votar, vaig decantar-me novament per ERC, volia donar, una nova oportunitat al grup que ideològicament s’apropa més a les meves idees. Ara bé, en les municipals i més en pobles petits com el nostre, és molt important el nom i cognom que acompanya les sigles d’una formació política i crec que en les dues formacions més votades hi havia persones preparades per poder gestionar el consistori de Flix. Dubtant força al respecte de les altres formacions, com així els resultats electorals també ho han reflectit.
Dit això, m’agradaria desmarcar-me d’alguns comentaris que he vist o sentit per alguns dels blocs locals, el carrer o els mitjans de comunicació. Jo crec en la democràcia i no amb els missatges incendiaris, i crec que els votants al grup republicà hem de fer autocrítica.
Possiblement sigui lícit i de fet no seria el primer cop que passa, però si tant hem defensat el govern de consens, crec que hauria d’obtenir l’alcaldia el partit més votat, tot i que pensi que el seu cap de llista no sigui la persona potser més adient, ni el més vàlid de la seva formació, però el poble de Flix ha parlat i ho ha fet amb contundència.
No pot ser que caiguem en les mateixes coses que fa uns anys criticàvem als anteriors consistoris. No podem “fardar” de ser el grup que ha portat el consens a l’Ajuntament de Flix i quan van les coses maldades, desaparèixer. Ens ha costat molt obtenir representació a Flix, seu socialista per excel•lència.
No pot sortir l’alcalde de Flix en funcions per la radio i parlar com va parlar als electors flixancos. No pot ser que criticarem als socialistes de voler primar els seu propis interessos personals abans que els del municipi de Flix, i que el nostre antic número dos de la llista del 2003, a les primeres de canvi marxi del consistori per fer exactament el mateix. No pot ser que regidors republicans i gent del partit que esta fora del actual govern, manin o així aparenta, més que el propi cap de llista. No volem un “titella” al govern de Flix.
No pot ser, que es critiqui la mala gestió econòmica d’anteriors governs i nosaltres seguim la mateixa tònica.
No pot ser que una persona que mai abans havia participat en actes públics i desconeixia el seu funcionament estigui al capdavant d’una cartera tant important com la de festes, i que a més primer va tenir que ser ajudada per un regidor del partit socialista i després per un altre del seu propi partit per poder cobrir les seves mancances al capdavant de la gestió.
No pot ser que es critiqui “l’endollisme” i es practiqui a la vegada, col•locant a les persones més properes en diversos llocs de treball dins i fora del municipi.
No pot ser la gestió del casal de joves. On es la lògica de llogar un local a un particular i que es vegi remodelat amb diner públic. Tanta pressa havia per donar al jovent una •guarderia adolescent”? S’ocupa amb una persona sense formació en centres d’aquestes característiques, sense cap pla d’actuació, sense que es facin activitats pròpies d’un casal. Simplement serveix per a que la gent jugui a la Play Station i al billar. Em pot dir algú quina funció té a part d’això? Per casal de joves jo n’entenc una altra cosa.
No pot ser que, que el vandalisme quedi impune. Tothom coneix els noms i cognoms de les persones que el practiquen, molts d’ells voten el mateix que jo, però no tots ens dediquem al mateix. No pot ser que perquè una persona sigui del PP, se li trenqui els vidres del cotxe o rebi amenaces, ni que a un del Madrid se li trenqui el vidre del bar, ni que a un municipal en horari de servei se’l agredeixi, ni que s’envaeixin espais públics i es ruixi amb espuma d’extintor, i una llista immensa, i tot això quedi impune.
Amb tot això no vull dir que la gestió de l’actual consistori no hagi estat satisfactòria en molts àmbits i que les coses no s’hagin fet be, però possiblement ens faci falta fer una reflexió de tot plegat i veure els resultats del passat dia 27 amb un punt més crític i no com una injustícia, sinó com una decepció per un ajuntament que ha mort de prepotència i d’èxit.
Salut i República
Joan

Mani, fill de Mani ha dit...

Hola Joan, primer que tot dubto que sigos d'esquerra, pero tant i fa, No et contestaré a tot, les respostes les ho tens al nou post.
Contestaré però, a lo del Casal de joves que és la part que em toque. Primer dir que és evident que no tinc cap titulació, ni per ocupar un lloc en "centres d’aquestes característiques" ni per moltes altres coses. Tens raó, però que jo sàpiga, no hi ha cap titulació especifica per un Casal de joves ( animació sociocultural?)a Ascó fa anys que funciona i els que ho porten tampoc tenen esta titulació i lo mateix passe a Riba-roja. Lo Casal a més no l'hauria de portar ni jo ni ningú, i és una cosa que em dit des del primer dia, hauria de ser un grup de joves el que el gestionés. La meua feina a l'ajuntament és de tècnic de joventut, potser no l'estic fent lo bé que ho faries tu o algú altre, potser no hi estic capacitat. Només te diré que encara que no tingui la titulació que segons tu hauria de tindre, tinc una cosa que molts dels que estan estudiant treball social i estes coses potser no tenen, que és l'experiència en l'assossiacionisme local, en la participació ciutadana, i del treball en grup. No m'agrade ficam medalles, però només te diré que mai havie anat tanta gent a l'esquiada com este, i mai hi hagut un ventall tant ampli al "niu d'activitats" com enguany, feines que no faig sol, sinó amb coordinació amb Neus, Carolina o Cristina. S'han fet xerrades ( este divendres n'hi ha una sobre el tabac si vols vindre), projeccions de pel·lícules i documentals, exposicions, i s'ha consultat als joves les mancances i necessitas dek casal,quin horari volen de cara l'estiu i s'han escoltat les seues propostes. Potser no estem arribant a tothom i mos falte molt per millorar-lo, tenim dos limitacions: una que molts dels joves voldrien poder consumir alcohol i per això no venen, i l'altra la manca d'esperit de la joventut actual ( la feinada que han tingut los quintos este any per montar activitats, fins i tot Neus els va tindre que ajudar a recollir després d'un concert). Lo de l'alcohol, és lo que hi ha, però el passotisme que espero que puguem millorar-lo.
Gràcies per no firmar anònim, encara que amb Joan no em dius gaire cosa!

nando ││││ ha dit...

Joan:


"el poble de Flix ha parlat i ho ha fet amb contundència."
Crec que no és tant contundent. Enguany, amb una participació notablement més baixa (8'2 punts per davall), la diferència ha sigut de 116 vots, no de 279 com en les anteriors.

Tot i això crec, com tu, que si es vol fer govern de consens (jo, realment, tinc els meus dubtes de si és bo o no, perquè si, total, els mals rotllos al carrer i les critiques al govern per part de l'oposició -que no és oposició sinó govern!- hi han de ser igual...) el batlle ha de ser el de la formació més votada.



Com va parlar "l’alcalde de Flix en funcions per la radio"? (sóc fora i ràdio flix no emet per internet)



Tinc també els meus dubtes en això de prioritzar els interessos "personals" als del poble. Per una banda si et presentes és perquè s'hi pressuposa un compromís; però clar, també hi ha el fet que si tu creus que així pots fer un servei més gran al poble i al país...
De totes maneres millor marxar directament que no fer veure que hi ets i no ser-hi.



No vull un titella de batlle, no. Però això que regidors (o gent de fora) manin més que l'alcalde, no crec que ni vós (ens podem tutejar?) ni jo siguéssim qui per a determinar la quota de poder real de cadascú. La resta és fer cas a les males llengües i rumors.
I d'altra banda... millor que no mani només un, no?



(des de la meua més profunda ignorància): quina tònica econòmica s'ha seguit?



Si la cartera de festes és "tant" important, la gent de flix està enganyada (o el virus capitalista li ha alterat l'ordre de valors). Més quan hi ha una cosa que es diu comissió de festes. Jo, com que no hi sóc, no em queixaré de com es fan les festes. I la gent, abans de queixar-se crec que ha d'actuar, perquè crec que la porta és ben oberta.

Els regidors de l'ajuntament estan per a ajudar-se o per a putejar-se?
És obvi que ningú naix ensenyat i que si ets jove l'experiència és una mancança. I?
Jo no entenc com la gent critica i no actua. Que ho faci l'aspirant de l'altre partit, mira, però la resta??
Ho trobaria greu si hom, no sabent-ne, fes veure que sí i no acceptés ajudes. Però si senzillament hom en té ganes (de fer i aprendre) crec que no se li pot criticar l'actitud.



"Endollisme"? No, gràcies. Això no m'agrada.
Ara, que s'ha de reconèixer que, per desgracia, si "els uns" no hi fiquen a algú "seu", ho faran "els altres". La pregunta és: això com s'eradica?



En això del casal de joves també hi tinc contradiccions. Precipitació per obrir-lo? Pot ser. Però ja feia molts anys que la cosa s'allargava i entenc que es pugui optar per "fer ara alguna cosa millor que no fer res i esperar la perfecció eternament".
I millorar un local privat? Sí, pot estar mal fet, mal planificat. Però d'altra banda si mai s'ha de sortir d'allà, perquè no? Algú volia que li arreglessin el garatge? Doncs que l'hagués ofert com a local de joventut uns anys.
Quines són les "activitats pròpies d'un casal"?

Vandalisme: Aquesta és bona! Que hi té a veure amb l'ajuntament?? No hi ha la "justícia" de la "nostra" "magnífica" "constitució"? Jo no hi crec, però vage, vull dir que això no veig que sigui competència de l'ajuntament.
Per cert, que vist com actuen els mossos d'esquadra (i no parlo de barcelona sinó a flix) ja es poden quedar tots a mollet i anar cantant "el pinxo li va dir al panxo" amb kubotans (dels reglamentaris, of course).


Des de la distància crec més que l'ajuntament (perdó, l'equip esquerra) no ha mort, sinó que ha confiat en que la gent entendria uns esforços i uns fets i que tot, per lògica, vindria rodat. I no ha sigut així perquè la gent, ara per ara, és com és i valora més els comentaris de carrer que no les accions de govern o actituds que tenen lloc dins de l'ajuntament.
Innegablement això s'ha d'utilitzar per a actuar de cara al futur. I no en el sentit de fer el mateix que altres i donar al poble el peixet que volen (dir que "sóc el millor", "tot ho faig jo" i la setmana abans d'eleccions subvencionar associacions, inaugurar el 90% de les obres de la legislatura o ficar cartells de futures obres encara que no s'hagin de fer). No. El que s'ha de fer és ensenyar, educar, fer veure. Canviar aquesta societat, aquest poble. Tot el que no ens agrada.


pd: comentaris en altres blocs locals? quins?

pd2: de veritat que agrairia respostes!

Anònim ha dit...

endollisme,100%,alcolics,que regenten locals,i van dient-li,fill de puta a qui no pensa igual que ell.
Lo problema ,no es Pere,no,es la cola de desustanciats,que van darrere,pensan que el poble es seu.

josep.

nando ││││ ha dit...

mani, deshabilita els comentaris anònims, que aquí s'intenta parlar i enraonar, no fer safareig i intoxicar

xavi ha dit...

no cal nando, crec jo... els que parlen sense enraonar ell sols es delaten

Anònim ha dit...

Mira Joseps i Joans a Flix n'hi han molts. Així que, com a visitant diaria d'aquest blog, i de tots els blogs flixancos agrairia una mica més d'especificació.
No sé quin endollisme hi ha al casal, perquè no n'hi ha cap. Això de qui el regenta...crec que ara per ara,la persona que està allí treballant cada dia i veien lo que hi ha.... ningú ho podria fer millor, se li posen moltes ganes, il·lusió i entusiasme per a què funcioni tot lo millor possible.
I mira, lo jovent no mos pensem que el poble és nostre, no ho pensem perquè FLIX ÉS NOSTRE I DE TOTS ELS QUE HI VIVIM.
Per això hi ha una sèrie de gent que treballem ( des d'associacions, des de cada persona individual, l'ajuntament, ...) perquè volem un poble NOSTRE i que cada dia sigo una mica millor i creiem que posant-hi el nostre gra de sorra ho aconseguirem.
Això sí, mentres molta majoria se quede a casa mirant-s'ho des de fora i sense participar...ja podem anar criticant ja...
I TORNO A REPETIR...LO POBLE ÉS DE TOTS!! I ENS L'ESTIMEM!

Mani, fill de Mani ha dit...

Ep ep ep! per fi ha sortit l'home fort i valent que ha dit lo que m'esperava i que molts pensen. Tens raó Josep, Fill de puta ho vaig dir moltes vegades lo diumenge, però almenys vaig tindre la petita consideració de dir-ho a lo que jo considero casa amiga o territori amic. Dic això perquè va haver, en canvi, gent que ho deia al col·legi electoral cada cop que es treia una papereta d'esquerra. Com dic jo, a l'acció, reacció! Me dius que anàva alcoholic 100%, té tinc que dir que aquí no tens raó, encara portava lo dipòsit al 50, ja veus que no nego que vaig beure i estava bevent. Però deixant de banda això, lo de fills de puta ho haguessa dit igual! (Acció-reacció)Estos desustànciats que dius tu són los únics que fem algo pel poble, sigo al futbol, de festa, a Sant Antoni, Sant Jordi, Carnaval, Festes... i sigo en la birra o lo canut a la mà ( i jo no fumo però com si ho fès!)i sigo del teu gust o no! Mal te peso som los que som i sempre estarem aquí per donar-li una mica de vida al poble, ni que sigo "malavida"!

Anònim ha dit...

Bones,
En primer lloc veient com està de calent el tema, voldria calmar una mica els ànims!!, que estem en democràcia i que hi ha vegades gobernen uns i ha vegades que governen altres, i els resultats s'han de assumir amb tranquilitat i filosofia.

Voldria comentar una mica dos coses:

Per un costat no estic d'acord amb Mani quan diu que el poble de Flix està ple d'espanyols i això s'ha d'erradicar. Molts votants del PSC son igual o mes catalans que els d'esquerra(ja que un gran número de votants del PSC, tenen la idea d'una Espanya federal, on Catalunya tingui un autogovern al nivell dels estats del Regne Unit), però tornant al fil local, conec molta gent que ha votat al psc sense ser-ho, i els han votat perquè preferien que els representes les persones que anaven a la llista del PSC, i dic persones pq votaven no al partit sino a les persones perquè en definitiva creuen que ho faran millor.

Per acabar demanaria que no es mescli politica i idelogia dels partits a l'àmbit local!!

VISCA FLIC I VISCA CATALUNYA!!

Anònim ha dit...

PERDONEU VISCA FLIX I VISCA CATALUNYA (FLIX COM GUIX, DIRIA ALGÚ) JEJE!

SALUT

Anònim ha dit...

Albert, i demés que heu sortit en la seva defensa, només dir-vos que l'escrit d'ahir, no venia a ser una crítica a la tasca realitzada per Albert al capdavant del casal de joves. Trobo que està fent-ho força bé. Jo em referia a possibles punts calents de mala gestió per part del consistori flixanco que ha pogut fer que ERC segurament perdi l'alcaldia a Flix.
Apuntava a que no era lògic ni normal obtenir un casal (molt demanat pel jovent de Flix) a base de llogar un local privat amb diner públic. Que passarà quan l'amo es cansi... reformes gratis? No ho trobo bé. Jo deia que s'havia fet tot massa depressa, potser per acallar al jovent. Quan parlava de que s'havia agafat una persona sense formació, no em referia a que una persona com Albert no pogues tirar endavant un projecte així sino... que igual hagues valgut la pena fer les coses en calma (local propi de l'ajuntament, donar una formació a l'albert (que si que hi ha cursets de dinamitzador cultural i coses similars...), fer un planning d'actuació al local, crear una associació de joves que promogui activitats... etc. I no llogar un local, pintal, col·locar a algú i aquesta persona que s'espavili.
No era un atac a l'albert, sinó a les formes de fer les coses, que sempre criticavem als socialistes quan aquests manaven i hem fet el mateix.
Joan

Anònim ha dit...

Joan,

no volia contestar però ja que fas una sèrie de crítiques que afecten directament al que ha estat la meva gestió al capdavant de la regidoria de joventut, voldria fer algunes puntualitzacions per a què tinguis més informació:

1.- El tècnic de joventut si que ha rebut formació específica per tal de gestionar el Casal. De fet, des de la Secretaria de Joventut existeix un pla de formació continuada per als tècnics, que Albert està seguint.
També cal dir que Albert té tota la meva confiança, així com la de tot l'Ajuntament sortint, ja que la seva contractació va ser una decisió consensuada per tots els grups polítics.

2.- No és possible crear una associació juvenil des d'un ajuntament perquè seria artificial. Per tant, nosaltres hem apostat per crear un espai que sigui de participació i d'intercanvi entre tot el jovent de Flix entenent que a través d'aquests espais es pot fomentar l'associacionisme i la participació. El nostre objectiu és que el resultat de tota aquesta feina sigui la creació d'una associació juvenil que pugui fer-se càrrec de la gestió del Casal a llarg termini. Però insisteixo, això ha de sorgir de la voluntat de la gent jove, i no pot ser en cap cas imposat des de l'Ajuntament. En aquest sentit, aquest estiu s'ha preparat tot un seguit d'activitats l'objectiu de les quals és obrir un procés participatiu per a tota la gent jove del poble.

3.- El Casal ha estat la culminació d'una feina de més de tres anys d'estudis. El fet que es faci en un local privat, arrendat a 10 anys, garanteix que es pugui donar aquest espai als joves, ja que no hi havia la possibilitat de fer-ho d'una altra manera. En tot cas, la inversió feta per l'Ajuntament garanteix que la gent jove podrà gaudir d'aquest espai durant un mínim de 10 anys, pràctica que s'acostuma a seguir en moltes altres actuacions de l'administració, tant local com autonòmica.

4.- Existeix un Pla Local de Joventut on es defineixen les principals línies d'actuació en matèria de joventut per a la legislatura passada. Està al teu abast a l'Ajuntament. Quan vulguis el pots consultar.

Espero que aquesta informació et dóni una visió més acurada del que ha estat la nostra gestió aquests últims quatre anys.
De totes formes, agraeixo les teves aportacions, sempre que siguin constructives i ens permetin a tots millorar, que en definitiva, és el que volem tots pel nostre poble.


Neus.

Anònim ha dit...

Ara donaré el meu avis de franxuti net d exiliats republicans Flixancos;i parlaré en el nombre de toda la meua familia d exiliat.
Primer l unica bandera espanyola per naltros es la Republicana i prou, la de sobre una merda que no nomes representa bé los 40 de dictadura franquiste,mai no la cremaré perk no cal donar li l importancia que no te..L unic partit republican es ERC i punt! Podeu us dire PSC,mana madrid i lo espaniolitos del PSOE.
los socialistes,ja la meua avia les odiavaen,jo nomes menyspreu total,no per la gent mes tonta que dolenta que puguin votar per ells pero per els seus dirigents.Sou els mateixos qu a frança,uns falses! mai no sabem si sou d esquerra o socialistes.Mai no va votar pels socialistes,al segon tomb dels presidencials francesa vaig votar en blanc,haurié pogut ser el feixiste de Le Pen que no haurié anat a votar segolene..
Segur k no m faré amics dient tot aixo,m es igual,ja me van condenar a mort meu avi,a mi no m fareu un segon forat al cul,no tinc res a amagar,en akest sens si no t agrada k fumo porros truca l policia i dis li kel fraxuti les envia a la merda!
Guillaume Guiu Fayard

Anònim ha dit...

aquí s'han dit moltes coses (animalades dites desde l'estomec i arguments raonats), i deixant de banda les posicions polítiques contraries, el que realment em preocupa és la mala educació, els insults i els comentaris agresius. sobra. per parlar de política lo primer que s'ha de defensar és el civisme. a algú li pot semblar una ximpleria el que dic, però aquest serà el que necessita reflexionar sobre el seu significat.
vull afegir que desde la distància m'agrada (més ben dit, m'interessa) estar al corrent del que passa al meu poble, i sempre m'ha semblat que la identitat es porta dins i es manté allà on siguis i amb qui et trobis. i si esperes que un partit polític et defineixi molt pobre seràs...crec que la política és un instrument de gestió i més si ens centrem en l'àmbit local. per tant, penso que amb la democràcia que els homes som capaços de construir (evidentment imperfecta) s'ha de jugar, i els partits del poble buscar la millr manera de representar les opinions dels votants. és l'única posició válida per fer bé les coses, i no dir "ara que mani el que més vots ha tret" però si no ens afavoreix estari en contra.
tots som partidistes, no és pot ser neutre, perquè no tindriem personalitat, però no es pot perdre el nord.
per damunt de tot està la gent, el teu veí (que per molt que sigui del pp i de erc seguirà sent el que et passa el correu quan no hi ets)
ja em perdonareu per les digressions, però la política no és el meu tema preferit, però sí volia aportar el meu granet de sorra al debat...
sandra, desde iruñea