dimarts, 20 de novembre del 2007

Flix a Valor afegit


Esta nit lo programa sobre economia del canal 33 "Valor afegit" tractarà sobre l'increment de l'ús de l'energia solar. Gratuïta, neta, inesgotable, l'energia solar ofereix un munt d'avantatges, però tot i que el nostre país és un territori ben assolellat, encara no s'ha desenvolupat prou. Ara, les coses comencen a canviar. Hi ha iniciatives privades i grans centrals de captació, i comencen a proliferar les anomenades "hortes solars", que converteixen els raigs de sol en quilowatts. Un d'aquests "horts solars" és lo parc solar Ramón Escriche de Flix, sobre el que se centrarà avui a les 23:09 h lo programa del 33.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Fa molts anys que es parla de l'energia solar però no acaba de superar diversos problemes tècnics. Serà per que és gratuïta i les companyies energètiques no poden treure-li profit?

Amo ha dit...

Dos coses ràpides:

1a- Ja ere hora que el poble sortís per la tele, i no fos per algo dolent, al·leluia!

2a- Contestant a l'albert_stk, els problemes no són precisament tècnics són més aviat física i matemàtiques, i molt complexos d'abordar, estic estudiant sobre això precisament i l'assumpte frega la bruixeria, física quàntica per aquí, unes equacions diferencials que no hi ha per on agafar-les (les poses al matlab i ja et pots esperar fins a l'endemà...), estadística de la moooolt xunga. I total, per a uns rendiments que no arriben al 20%... :-/ Jo apostaria més aviat per la nuclear de fusió, que no per la solar. I ho dic amb coneixement de causa.

Anònim ha dit...

Altres camps, com la informàtica, han superat aquests problemes d'una forma molt ràpida. En canvi l'energia solar porta molts anys i els avanços son mínims i lents.
Per a mi existeixen molts interessos en que no prosperi aquest tipus de energia neta i ecològica.

Anònim ha dit...

No se fins a quin punt és positiu aquest parc al poble. Bueno molts ya en sabeu que n'opino.

Salut des d'un dia dels que estic a Flix!